Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Beauty 25 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Heb je krullend of wavy haar? Dan wil je de populaire bowl methode van TikTok proberen

Heb jij een bos krullen, en wil je jouw haar nog beter verzorgen? Op TikTok gaat de bowl methode viral en deze manier van jouw haar verzorgen zou zorgen voor glanzende, gedefinieerde krullen. We vertellen je er alles over én probeerden de methode zelf uit.

Ik probeer mijn eigen krullen al zo’n 2,5 jaar goed te verzorgen. Door mijn haar alleen nog maar met bepaalde shampoos zonder siliconen en sulfaten te wassen (beter bekend als de Curly Girl methode, meer over mijn ervaring met de Curly Girl methode lees je hier), is mijn haar veel mooier geworden. Heel fijn! Maar soms zie ik op TikTok nieuwe hacks voorbij komen die nóg beter beloven te werken.

Zo ook de bowl methode. Wat houdt deze methode precies in, en nog veel belangrijker: werkt het ook? Ik zocht het voor je uit én probeerde het bij mijn eigen haar.

Bowl methode voor krullend haar

Veel mensen met krullen zullen herkennen dat hun krullen alleen écht goed zitten, als het haar goed gehydrateerd is. Dat kan bijvoorbeeld met een goed masker of met een leave in conditioner. De bowl methode is speciaal hiervoor bedacht, omdat je met deze methode het haar zo goed mogelijk hydrateert. Tell us more!

Zo werkt de bowl methode

Stap 1: stap onder de douche en was jouw haar zoals je gewend bent. Verzorg jouw haar daarna met een goede conditioner.

Stap 2: pak een grote kom en vul deze met lauwwarm water en een flinke squeeze van jouw favoriete leave in conditioner. Breng ook nog wat leave in conditioner op jouw haar aan.

Stap 3: maak jouw haar nat in het water van de grote kom. Scrunch jouw haar vervolgens, en laat hierbij het water weer terug in de kom vallen. Herhaal dit een aantal keer totdat je jouw hele haar goed gehydrateerd hebt.

Stap 4: style vervolgens jouw haar zoals je dat gewend bent, bijvoorbeeld met een krullencrème, gel of mousse.

De onderstaande video laat duidelijk zien hoe je het beste te werk kunt gaan.

@curlyzia.xo Still get messages daily of people saying how much this helped. Makes me smile so much 😍🙌🏼 #ziasbowlmethod #bowlmethod #curlclumps ♬ Home – Edith Whiskers

Werkt het echt?

Afgelopen weekend nam ik zelf de proef op de som, en probeerde ik de bowl methode uit op mijn eigen haar. Allereerst: deze methode is niet voor mensen met een slechte nek of rug. De hele tijd voorover buigen om jouw haar in die kom te mikken, is best een uitdaging.

Na de bowl methode heb ik een mouse en gel in mijn haar gedaan voor meer hold. Ik gebruikte een microvezel handdoek om het meeste water uit mijn haar te verwijderen, en fohnde mijn coupe daarna droog met een diffuser (dat duurde overigens lang, want mijn haar was na de bown methode echt zeiknat). Maar eerlijk is eerlijk: mijn krullen zagen er goed uit! De clumps waren goed, en mijn haar bleef het hele weekend glanzen.

Voor mij werkt de bowl methode dus enorm goed, maar elke haardos is verschillend. Als je ook wilt weten of deze methode iets voor jouw krullen kan betekenen, probeer het dan vooral zelf uit!

Rijstwater voor je haar: dit is alles wat je erover moet weten

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.