Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Food 29 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

De Crème Brûlée Martini is alles wat je dit weekend wilt drinken

Niet alleen qua eten kunnen we urenlang doorgaan over de lekkerste, mooiste, moeilijkste en ook gemakkelijkste recepten. Ook als het drankjes betreft zoeken we graag naar nieuwe inspiratie. Momenteel hebben we een nieuwe obsessie. We presenteren u…. de Crème Brûlée Martini.

Esma + Crème Brûlée = heaven.

Deze cocktail wordt dé nieuwe dranken-trend

Het is bijna weekend (ja echt), en dat betekent dat het tijd is om te ontspannen en te genieten van een heerlijk drankje. Als je op zoek bent naar iets speciaals, dan hebben we de ultieme suggestie voor je: de Crème Brûlée Martini. Deze goddelijke mix van het geliefde dessert crème brûlée en de klassieke Espresso Martini is precies wat je nodig hebt om jezelf te trakteren. Dus haal je shaker tevoorschijn en maak je klaar om te genieten van deze onweerstaanbare cocktailcreatie!

Het recept

De Crème Brûlée Martini is niet alleen heerlijk, maar ook verrassend eenvoudig te maken. Met slechts een paar ingrediënten en een beetje creativiteit kun je thuis je eigen cocktailbar creëren. Hier is wat je nodig hebt:

30 ml of 1 oz vanillewodka
30 ml witte crème de cacao
60 ml of 2 oz Baileys
90 ml of 3 oz witte chocoladesaus (om dit te maken, smelt 3 repen chocolade met 90 ml of 3 oz melk)

Instructies

Easy does it. Doe alle ingrediënten in een shaker gevuld met ijs. Schud krachtig om alles goed te mengen en te koelen. Giet de mix door een zeef in een martini glas. Garneer de cocktail met een dun laagje geharde gekaramelliseerde suiker, net zoals bij een crème brûlée. Je kunt dit doen door wat suiker dun uit te smeren op een bakplaat en het in de oven te laten karamelliseren. Laat het afkoelen en opstijven. Heb je ondanks de eenvoudigheid toch behoefte aan een video-uitleg? Jarrod Rickard maakte een heerlijk eenvoudige en snelle video op zijn Instagram waarop precies duidelijk wordt hoe het bedoeld is.

Klaar? Neem een slok en voilà… geniet van de perfecte balans tussen romige vanille, decadente chocolade en een vleugje karamel. Cheers op een heerlijk weekend met deze onweerstaanbare Crème Brûlée Martini in je hand!

Tips voor Variaties

Als je graag experimenteert, ga dan zeker aan de slag om je Crème Brûlée Martini een persoonlijke touch te geven. Hier zijn een paar ideeën om de cocktail nóg specialer te maken:

  1. Voeg een scheutje koffielikeur toe voor een extra espresso kick.
  2. Besprenkel de cocktail met wat fijngehakte noten zoals amandelen of hazelnoten voor een knapperige textuur.
  3. Als je van een pittige twist houdt, voeg dan een snufje kaneel of nootmuskaat toe aan de geharde suikertopping.
  4. Voor een romige afwerking kun je een toefje verse slagroom op de cocktail schenken.

Het weekend komt eraan! Dit zijn de lekkerste cocktails die je makkelijk zelf maakt

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.