Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Lifestyle 29 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Zo krijg je jouw onenightstand  op een snelle en respectvolle manier je huis uit

Wanneer je weleens een onenightstand hebt gehad zul je misschien herkennen dat het lastig kan zijn om aan te geven dat je de ander graag je huis uit wilt sturen. Gelukkig kan dit ook op manieren waardoor het niet zal voelen alsof diegene op brute wijze weggejaagd wordt.

En neem de oplossingen vooral met een korreltje zout.

De ultieme remedie tegen een onenightstand die blijft plakken

POV: Je hebt de avond van je leven gehad, een onvergetelijke onenightstand gehad en je date ligt nog te slapen. Ondanks dat je diegene niet per se vaker hoeft te zien na deze nacht, wil je wel respectvol blijven, maar nu wil ook je gewoon je huis voor jezelf hebben…

Geen zorgen, NSMBL’s got your back. We begrijpen dat een snelle exit zonder al te veel ongemakkelijkheid belangrijk is. Daarom hebben we een paar strategieën bedacht om je op een speelse manier van je gast te ontdoen.

1. De Breakfast Club Escape

Stel je voor dat je een beetje de rol speelt van een charmante bed & breakfast-eigenaar bent. Word wakker met een stralende glimlach en bied (lekker vroeg) een ontbijt aan. Terwijl je een eitje bakt en koffie zet, laat je subtiel vallen dat je gast zo misschien wel moet gaan om zijn of haar drukke dag te beginnen. Door de gastvrije sfeer zal diegene zich welkom en gewaardeerd voelen en wordt de hint zonder al te veel moeite opgepikt. Subtiel, maar duidelijk.

2. Speel de ‘mijn kat is allergisch’ kaart

Speel de rol van een zorgzame huisdierouder. Vertel je onenightstand dat je een kat hebt en dat ze helaas allergisch is voor onbekende mensen. Merk op dat je de allergiepillen bent vergeten en dat je het zielig vindt om de kat er last van te laten hebben. Vraag vriendelijk of ze begrijpen dat je nu voor je geliefde viervoeter moet zorgen en dat het tijd is om te gaan.

3. De ‘Geheime Uitgang’-truc

Zeg tegen je tijdelijke date dat je een spel wilt spelen waarin diegene de geheime uitgang moet zoeken. Doe alsof je een spannend geheim met hen deelt en zeg dat je een onzichtbare deur hebt ontdekt die alleen opengaat als je er met volle overtuiging doorheen loopt. Moedig je onenightstand aan om het uit te proberen, maar geef snel toe dat het een grapje was. Lach er samen om en maak dan gebruik van de situatie om met je meest vriendelijke gezicht te zeggen dat het tijd is voor hun eigen magische exit.

Humor en vriendelijkheid zijn de lijm voor veel pijnlijke situaties

Onthoud dat respect en vriendelijkheid de sleutelwoorden zijn bij het laten vertrekken van zowel een onenightstand als “gewone” vrienden of familie. Met een vleugje humor en gevatheid kun je ervoor zorgen dat de situatie luchtig blijft, terwijl je wel duidelijk je grens bewaakt door aan te geven dat het tijd is om afscheid te nemen.

Onthoud ook dat eerlijke communicatie en het respecteren van elkaars gevoelens altijd het allergrootste belang zijn. Ofwel, heb lol, neem elkaar niet al te serieus en sluit je onenightstand op een subtiele, maar gezellige manier af.

Phubbing is de dategewoonte waar we massaal vanaf willen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.