Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion 22 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

De mooiste bordeaux rode items in de stijl van Gucci Ancora

Sinds de laatste fashion weeks, hebben modeliefhebbers en redacteuren het alleen nog maar over Gucci Ancora. De show werd gekenmerkt door veel chique, minimalistische en vooral veel bordeauxrode items. Leuk voor in je kast, minder leuk voor je portemonnee. Daarom zochten wij de mooiste items in dezelfde stijl voor je uit.

Afgelopen september, toen Gucci’s nieuwe Creative Director Sabato De Sarno zijn eerste collectie voor het merk presenteerde, liet hij ons kennismaken met een nieuwe term uit het Gucci woordenboek: Gucci Ancora. Sindsdien is deze esthetiek een trend. Maar wat is het?

Wat is Gucci Ancora?

In de tijden dat Alessandro Michele aan het creatieve roer van Gucci stond, waren de collecties maximalistisch en kleurrijk. Een stijl die Gucci in de afgelopen jaren ongekend populair maakte. Toen Sabato De Sarno werd aangesteld als Creative Director sloeg hij een andere weg in. Hij noemde het ‘Gucci Ancora’. Het Italiaanse woord Ancora betekent ‘ook nu, ook toen’. Gucci gebruikt het als een metafoor voor waar het zich momenteel bevindt in zijn reis.

Door modeliefhebbers wordt de term vooral gebruikt om de nieuwe stijl van Gucci aan te duiden. Een collectie die minimalistischer is dan de eerdere collecties, maar meteen als een bom insloeg. Zowel in de collectie als in de marketing wordt veelvuldig gebruikt gemaakt van de kenmerkende kleur rood.

Bordeaux rood is overal

Deze bordeaux rode kleur is trending. Sinds de show in september, dragen modeliefhebbers bordeaux rood. Het was een van de populairste kleuren op straat tijdens de afgelopen Paris Fashion Week. En dat zegt wat.

De mooiste bordeaux rode items

Vind jij de stijl van Gucci Ancora mooi, maar vallen de items niet helemaal binnen je budget? No worries, wij hebben alvast de mooiste bordeaux rode items van het internet voor je uitgezocht.

Essentiel Antwerp Bordeaux short in faux leer – €195

bordeaux rode items
Essentiel Antwerp

Esprit Oversized Blouson – €69,99

bordeaux rode items (1)
Esprit

MANGO schoudertas – €39,99

bordeaux rode items (2)
MANGO

The Frankie Shop Satijnen overhemdjurk – €208

bordeaux rode items (3)
The Frankie Shop

MANGO Leren ballerina’s met strik – €49,99

bordeaux rode items (4)
MANGO

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.