Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Celebrity 24 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Gucci’s creative director Alessandro Michele stapt op

Er deden al een poosje flink wat geruchten de rondte bij modehuis Gucci, maar gisteren werd het toch echt bevestigd. Creative Director Alessandro Michele stapt op.

Big shoes to fill

Een stortvloed aan verschuivingen binnen de modehuizen

Het lijkt wel een stoelendans bij de grootste, meest luxe modehuizen. Na verschuivingen bij Nina Ricci, Emilio Pucci, Etro, Missoni, Kenzo, Supreme, Yeezy, Bottega Veneta, Burberry en Raf Simons is nu ook Gucci aan de beurt. Alessandro Michele, die sinds 2015 aan het hoofd staat van het Italiaanse merk, zal het merk gaan verlaten.

Frisse wind, Alessandro Michele, waait een andere kant op

Ondanks dat er al veel gespeculeerd werd over het vertrek van Alessandro, kwam de aankondiging gisteren toch als een onverwachtse verrassing. Nadat hij meer dan tien jaar binnen Gucci had gewerkt, ging hij in 2015 aan de slag al creative director. In deze rol zorgde hij voor een frisse, edgy wind in het merk. In de modewereld zorgde hij voor een vervaging in de verschillen tussen de vrouwen- en mannencollecties. Toch is de reden van het vertrek voor veel fans en klanten van Gucci duidelijk. Moederbedrijf Kering zou hem gevraagd hebben een flinke creatieve verandering door te voeren in de ontwerpen. Dat zou hem niet gelukt zijn. Michele gaf bracht na de bekendmaking van het vertrek ook zijn eigen statement uit. Emotioneel, maar krachtig.

Wie wordt de nieuwe Alessandro?

Wij zijn benieuwd wie de rol van Alessandro Michele over zal gaan nemen. Wie zal beroemdheden alle beroemdheden als Harry Styles, Maneskin, de Kardashians, Billy Eilish en onze honden nu gaan kleden? En hoeveel zal er veranderen in de herkenbare stijl die Alessandro heeft gecreëerd? Dat blijft voor nu alleen nog maar gissen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.