Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Love & Life 23 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

De anticonceptiepil heeft meer invloed op je partnerkeuze dan je denkt

Iedereen heeft een eigen ‘type’: de één valt op een bescheiden persoon die intelligent is en de ander valt op iemand met een vlotte babbel. Je huidige vriend, vriendin of crush is natuurlijk jouw type om verschillende redenen. Maar niet alleen weloverwogen keuzes zorgen ervoor dat je de juiste partner kiest, bij je partnerkeuze spelen hormonen namelijk een grotere rol dan je denkt.

Zelfs jouw anticonceptiepil zegt veel over jouw partnerkeuze.

De anticonceptiepil heeft invloed op je partnerkeuze

Wanneer je begint met het slikken van de pil doe je dit waarschijnlijk voor de voordelen, maar er kunnen ook zeker wat kwaaltjes ontstaan. Zo zijn je hormonen in het begin in de war, voel je je de ene dag goed en de volgende dag ontzettend slecht. Ook je feromonen en je libido, aka je behoefte aan seks, zullen flink in de war zijn door het slikken van de pil.

Als je de anticonceptiepil slikt, is het wel zo fijn om te weten wát je nu eigenlijk slikt en wat het kan veroorzaken. Van het slikken van de pil verandert namelijk niet alleen je libido, maar ook je geurwaarneming. Hierdoor val je sneller voor betrouwbare types en ben je minder geïnteresseerd in een avontuurlijk, sexy en flirterig type. Voor sommigen is dit misschien een groot voordeel (wanneer je bijvoorbeeld een zwak hebt voor bad boys), maar voor anderen kan dit erg verwarrend zijn.

Met of zonder pil: wat is het verschil?

In een onderzoek van Evolutionary Psychological Science Magazine werd onderzoek gedaan naar drie groepen vrouwen. De eerste groep vrouwen heeft een mannelijke partner die ze al hadden toen ze aan de pil begonnen. Ze stopten tijdens hun relatie met de pil. De tweede groep vrouwen heeft hun partner leren kennen voor ze begonnen met het slikken van de pil, maar zijn nooit gestopt met slikken tijdens hun relatie. De derde groep vrouwen gebruikte uiteraard géén pil: zowel voor als tijdens hun relatie.

En wat bleek? De eerste groep, die gedurende hun relatie stopten met de pil, vonden tijdens hun eisprong foto’s van knappe mannen een stuk aantrekkelijker dan de andere groepen.

Andere reden

Gelukkig hoeft jouw lage behoefte aan seks niet volledig aan de anticonceptie te liggen. Het kan ook andere oorzaken hebben: je hebt misschien last van stress of is het nu toch echt tijd om toe te geven dat het minder spannend is met je partner dan in het begin.

Of je je partner nog zo leuk vindt na het stoppen met anticonceptie, is nog maar de vraag. Een goede relatietest, als je het ons vraagt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.