Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Celebrity 7 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

De Victoria’s Secret fashion show komt terug en Lizzo vindt daar wat van

Het is vier jaar geleden dat de laatste Victoria’s Secret fashion show plaatsvond. Waar we dit vroeger nog een droomspektakel vonden, misten we de laatste keren steeds meer de inclusiviteit op de zuurstokroze catwalk. Dus kwam er een einde aan de jaarlijkse show. Tot nu, want de Victoria’s Secret angels komen terug en Lizzo vindt daar wat van.

Velen hebben hun twijfels bij deze comeback.

De Victoria’s Secret fashion show komt terug, maar niet iedereen is blij

Voor het eerst in vier jaar gaat er weer een Victoria’s Secret show plaatsvinden. Volgens Chief Financial Officer Timothy Johnson werkt het bedrijf aan een nieuwe versie van het iconische festijn. Toch vangt dit plan veel backlash, omdat Victoria’s Secret altijd erg laat is geweest met het omarmen van inclusiviteit.

Lizzo, die staat voor body positivity, laat op Twitter van zich horen. Ook zij is van mening dat het lingeriemerk veel eerder een representatief beeld van de vrouw had moeten geven. Als je pas inclusiever wordt na bakken kritiek, dan is het eigenlijk al te laat. ”This is a win for inclusivity for inclusivity’s sake But if brands start doing this only because they’ve received backlash then what happens when the ‘trends’ change again? Do the CEOs of these companies value true inclusivity? Or do they just value money?” schrijft de artieste op Twitter.

De jarenlange reputatie van Victoria’s Secret

Victoria’s Secret en de dieetcultuur gingen jarenlang hand in hand. Tijdens de shows liepen slanke modellen over de catwalk, die werden aanbeden voor hun ‘droomlichaam’. En dit waren inderdaad prachtige vrouwen, maar dat had niets te maken het feit dat ze allemaal onder de maat 34 vielen.

Op YouTube konden we de weg naar de show van de VS Angels volgen, inclusief killing workout-schema en abnormaal dieet. Jarenlang stond Victoria’s Secret voor het adoreren van het ultiem slanke lichaam. Of zij van dit imago af kunnen komen door, veel te laat, een aantal plus size modellen mee te laten lopen? Wij betwijfelen het.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.