Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Lichaam 9 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze TikTok-trend laat zien hoe gewicht er bij iedereen anders uitziet en hallelujah

Wij houden van TikTok, dat is inmiddels wel duidelijk. Niet omdat we er telkens geprikkeld worden door nieuwe, verrassende content – maar ook omdat er veel verfrissende makers te vinden zijn. De hype van dit moment is om te laten zien hoe jouw lichaam eruitziet en daarbij je lengte en gewicht te vermelden. Zo zien we dat ieder lichaamstype anders is en gewicht niets voorstelt. Zo empowering.

It’s just a number on a scale.

Deze TikTok-trend laat zien hoe gewicht er bij iedereen anders uitziet

In de nieuwste trend van de app delen vrouwen hun exacte gewicht en lichaamstype om de focus te verleggen van getallen en te laten zien dat het gewicht op de weegschaal er totaal anders uit kan zien op verschillende figuren.

In één versie van de trend hebben deelden vrouwen van boven de 90 kilo hun gewicht, in een video getiteld “Sharing my *actual* weight in order to normalise women being over 200lbs.”

@angelicaglowsup

@happyfitkatie @summerskyeraine thanks for helping me be brave 💖

♬ original sound – caesar

Angelica wordt goed opgevangen, veel vrouwen krijgen meer zelfvertrouwen van haar video. “Ik had het moeilijk vanmorgen vanwege hoe ik eruit zag. Maar jij bent zo mooi en hebt hetzelfde lichaamstype als ik en het deed me zo goed voelen” schreef iemand in de comments. “Door deze video’s en al deze prachtige 200+ vrouwen voel ik me zoveel meer geaccepteerd met mijn gewicht” voegde een ander eraan toe.

En toen volgden er meer: vrouwen van over de hele wereld showen met trots hun lichaam. En terecht. Zo zien we maar weer dat het nummer op de weegschaal niets uitmaakt, zolang jij lekker in je vel zit is het goed.

@marietemara4.0

I love this trend☺️ #womensweight #tall #fyp #tallgirl #elfitup #fanedit #howto I’m not a minor & this is a swimsuit, TikTok @d1breeder

♬ original sound – caesar

@billieleannex

Now with sound #DayMeNightMe #InstaxChallenge

♬ original sound – caesar

De trend krijgt veel lof en voornamelijk van de vrouwen die zich herkennen in iemand anders. Hoe fijn is het om te zien dat er veel meer vrouwen met hetzelfde – prachtige – lichaamstype zijn als jij?
Stressed out? Volgens deze TikTok viral word je meteen rustig met déze tip

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.