Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Geld 27 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

December komt eraan: zo zorg je ervoor dat de feestmaand niet te duur uitvalt

Uiteten, de kerstboom optuigen, uitgebreid ontbijten en vooral veel cadeaus in- en uitpakken: december is hartverwarmend, maar ook erg duur. Wil jij de feestmaand doorkomen zonder bankroet te gaan? Dan kan je met de volgende tips duidelijke grenzen stellen.

Klinkt erg ongezellig, maar als je dit op een subtiele manier doet, is het alleen maar handig.

Financiële grenzen stellen in december

Borrel hier, dinertje daar. December is een gezellige maand, maar ook een hele kostbare. Als je even niet oplet, dan gaaf je in de laatste maand van het jaar onbedoeld honderden euro’s meer uit dan gewoonlijk. Daarom is het belangrijk om een paar grenzen te stellen voordat de maand begint.

Speek een cadeaubudget af

Waarschijnlijk zijn er een heleboel lieve mensen die jij in december wil verrassen met een mooi cadeau. Als dit allemaal dure cadeaus zijn, dan is de rekening aan het einde van de maand helemaal leeg. Daarom is het slim om met familie een budget af te spreken, zodat de uitgaven voor iedereen te overzien blijven.

Ga niet naar elke borrel of ieder diner

Heel leuk, al die feestelijke activiteiten. Toch kan het ook te veel en te duur worden. Als jij (als de sociale vlinder die je bent) een stortvloed aan uitnodigingen krijgt, kies dan waar wel je wel en niet aanschuift. Scheelt je tijd én geld.

Breng Secret Santa naar Nederland

Wij Nederlanders staan bekend als een zuinig land en daarom is het bijzonder dat ‘Secret Santa’ niet populairder is. Wanneer je met je familie Secret Santa doet, dan trek je lootjes. Je koopt dus niet voor iedereen een cadeau, maar voor één familielid. Zo krijgt iedereen alsnog een cadeau, maar zijn jullie minder geld kwijt.

Koop vroeg in

Ben jij dit jaar de host van het kerstdiner? Houd dan weken van te voren de reclamefolders in de gaten en haal je boodschappen in de aanbieding. Dit is vooral handig met houdbare producten en alcohol. Wie nu al zijn ogen openhoudt, bespaart zeker een paar tientjes.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.