Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Food 24 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

De decemberkalender van McDonald’s komt terug: is dit hun manier om bovenop de boycot te komen?

We hebben het een aantal jaar zonder de adventskalender van McDonald’s moeten doen. Het was een groot gemis. Iets van vroeder dat niet meer terug zou komen. Tot nu, want op TikTok wordt duidelijk dat de fastfoodgigant in december met flinke kortingen gaat strooien. Toeval? TikTokkers denken dat het hun manier is om om bovenop de boycot te komen.

Een medewerker is zo vrij geweest om alle deals stiekem te delen op TikTok. En we moeten eerlijk zijn: dit zijn flinke kortingen.

De decemberdeals van McDonald’s

Wie de McDonald’s app heeft, krijgt waarschijnlijk al vaker korting. Toch staat er voor in december een stortvloed aan goede deals klaar, zo zien we in de TikTok van Mirthe. Of het de bedoeling is dat deze informatie al naar buiten kwam weten we niet.

Wat dacht je van gratis McDonald’s sokken, een McFlurry voor €1,50 of een BigMac voor €1,50? Dit zijn de deals die we altijd in de adventskalender vonden. De decemberkalender is wel iets anders dan je van vroeger gewend bent. Het is geen adventskalender met iedere dag een nieuw vakje. De deals zijn namelijk een aantal dagen geldig.

Wereldwijde boycot van McDonald’s

Is het toeval dat deze deals ineens online komen? Het internet denkt van niet. Momenteel is er namelijk een boycot van McDonald’s gaande omdat het bedrijf het Israël gesteund lijkt te hebben in de oorlog en daarmee dus politieke kleur bekent. Een vestiging van McDonald’s bood het Israëlische leger gratis eten aan en dat viel bij veel mensen verkeerd. Hierdoor wordt McDonald’s wereldwijd geboycot.

Ze zijn niet de enige. Onder andere ook Starbucks, Lays, KFC, Chanel en Coca Cola staan op de blok om een soortgelijke reden. Dat de kortingskalender ineens weer een ding is bij McDonald’s, is volgens vele TikTokkers geen toeval.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.