Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 21 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

De ‘delusionship’ is het datefenomeen waar we ons allemaal weleens schuldig aan maken

De term ‘delusionship‘ klinkt nogal heftig, maar in werkelijkheid hebben we er allemaal weleens mee te maken gehad. Op TikTok gaat de datingtrend viraal en wij vertellen je wat het inhoudt.

Het heeft namelijk alles te maken met het romantiseren van je mogelijke partner, nog voordat jullie überhaupt op date zijn geweest.

Wat is een delusionship?

Het is de verliefdheid die je hebt op iemand met wie je geen vaste relatie hebt. Bijvoorbeeld iemand die je elke ochtend in de trein ziet of iemand met wie je een match hebt gemaakt op een datingapp, maar die je nog niet hebt ontmoet.

Voordat we überhaupt weten hoe iemands persoonlijkheid echt is, kunnen we door romantiserende gedachten al over een hele relatie (of soms zelfs een heel leven) met iemand fantaseren. Om vervolgens verliefd te worden op het idee dat je zelf creëerde.

@redformandumbazz

Me 🤝 no commitments #delusionship

♬ original sound – elle ❀

Komt dit jou bekend voor? Snappen we, maar je hoeft je geen zorgen te maken.

Hoe kom je van de wanrelatie af?

Het hebben van een delusionship is een grote oorzaak van een tegenvallende date. Als jij iemand al helemaal hebt opgehemeld in je hoofd en zijn of haar karakter hebt ingevuld naar jouw wensen, dan is het een bummer als diegene zich tijdens de date niet aan jouw script houdt.

Om van de wanrelatie af te komen, is het belangrijk om de oorzaak te vinden. Het kan zijn dat je hunkert naar liefde en daarom onbestaande romances creëert in je hoofd.

Maar het tegenovergestelde is ook mogelijk. Als jij iemand bent die veel datet, maar altijd teleurgesteld wordt, ligt een delusionship op de loer. De fantasie die je hebt is dan fijner dan de harde werkelijkheid.

F for Effort

Een van de belangrijkste dingen in een (beginnende) relatie, is dat je energie geeft én terugkrijgt. Als jij nu de hele dag denkt aan een persoon die niet eens op een romantische manier naar jou kijkt, dan kwel jij jezelf uiteindelijk.

Neem een stapje terug en probeer je gedachten te laten afdwalen op een manier die voor jouw werkt. Dit kan zijn door sporten, schrijven over een andere activiteit.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.