Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 31 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Online love – datingadvies van Gen Z die opgroeien met datingapps

Generatie Z is anders opgegroeid dan de millennials. Beide generaties kennen hun weg in de online wereld, maar Gen Z groeide ermee op. De online ongemakken die de millennial nog weleens wil tegenkomen op datingapps, zijn voor iemand uit generatie Z no biggie. Daarom hier vier datingtips van de generatie die opgroeide met online (dating)apps.

Daten terwijl je elkaar enkel alleen op plaatjes hebt gezien is met deze tips een stuk minder ongemakkelijk.

Online daten als een pro: met déze Tinder-hack vind je jouw match gegarandeerd

4x datingadvies van de generatie die opgroeide met datingapps

Waarom is het digitale tijdperk niet met een handleiding gekomen? Gelukkig is de interactieve generatie Z de moeilijkste niet en deelden zij al hun tips and tricks op het gebied van online liefde.

1. Ga met een open mind de date in en zie waar het naartoe kan gaan

Het is voor de hand liggend om te hopen op een relatie, wanneer je begint met daten. Maar wie zegt dat iedere date een potentiële partner moet zijn? Vaak zijn Gen Z’ers in voor een verscheidenheid van uitkomsten- een hookup, een casual fling of zelfs een platonische relatie. Geen van deze uitkomsten is ondenkbaar wanneer we op een eerste date gaan en dat maakt het iedere keer een stuk leuker én spannender.

2. Communiceer duidelijk

We blijven het zeggen: communicatie is key. En Gen Z’ers staan bekend om hun duidelijke communicatie, ook als wat daten betreft. Een onbevreesde houding brengt je volgens hen het verst. Geef duidelijk aan wat je van de ander verwacht en wat jouw standaarden zijn, zo zorg je ervoor dat je geen kostbare energie verspilt.

3. Doe je voordeel met datingapps en schaam je hier niet voor

Wie boeit het dat jullie elkaar ontmoet hebben via Tinder? Schaam je niet voor het feit dat je doet aan online dating. Het enige dat telt is de connectie, daarom zou iemand die je online hebt leren kennen niet al 1-0 achter moeten staan voor je aan de date begint. We zeggen vaak dat we ‘iemand in het echt willen ontmoeten’, maar wat is hier nou eigenlijk de toegevoegde waarde van?

4. Creep, maar oordeel niet

Logisch, dat je even een kijkje neemt op de social media van je date. Maar probeer zonder vooroordeel je date in te gaan. Ging hij of zij naar een festival dat jij nooit zou bezoeken? Of staat er een minder flatteuze foto op? Probeer dan niet te snel af te knappen.

5. Durf online te flirten

De zwoele blik of sensuele lichaamstaal heb je online niet, helaas. Step up your game met wat flirterige berichten. Zo houd je er (ook online) de spanning in.

 

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.