Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Pride 8 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Deze 6 LGBTQ+ organisaties wil je supporten tijdens Pride Month én daarna

Pride Month is aangebroken en dat betekent dat we extra aandacht geven aan de LGBTQ+ community. Een community die altijd aandacht verdient, maar tijdens Pride Month extra in het licht staat. Wil jij een steentje bijdragen aan het verbeteren van de positie, emancipatie en acceptatie van de LGBTQ+ gemeenschap? Dan wil je deze organisaties supporten.

Tijdens, maar vooral ook ná Pride Month.

LGBTQ+ organisaties om te supporten

In binnen- en buitenland vind je veel roze organisaties die zich inzetten voor het verbeteren van de positie van de LGBTQ+ gemeenschap. Een belangrijke missie, ook vandaag de dag.

InterPride

InterPride is een wereldwijd netwerk van meer dan 375 Pride-organisaties uit meer dan 70 landen. De missie van InterPride is het bereiken van juridische, sociale en culturele gelijkheid voor  LGBTQ+-gemeenschappen via de Pride-beweging. Doneren doe je hier, of luister de podcast om op de hoogte te blijven.

COC Nederland

COC zet zich in voor een meer diverse en inclusieve samenleving. Wist je dar zeven van de tien lhbti+ personen in Nederland nog steeds te maken krijgen met fysiek of verbaal geweld om wie ze zijn? Samen met mensen uit de gemeenschap en daarbuiten maakt COC Nederland zich hard voor verbetering en acceptatie. Op school, in de politiek, in de zorg, en in landen waar de rechten onder druk staan. Helpen? Dat kan hier.

Transvisie

Onbeperkte jezelf kunnen zijn staat bij Transvisie voorop. De organisatie staat mensen bij die in transitie zijn. Transvisie zet zich in voor alle mensen met vragen rond hun genderidentiteit en voor hun familie, naasten en relevante omgeving. Alle activiteiten worden uitgevoerd door vrijwilligers. Veelal zijn dit ervaringsdeskundigen, die op de een of andere wijze gerelateerd zijn aan de doelgroep. Deze beweging supporten? Dan kan je hier doneren.

G.L.I.T.S.

De non-profit G.L.I.T.S. is opgericht door Ceyenne Doroshow om de LGBTQ+ gemeenschap te verbeteren en te ondersteunen met speciale aandacht voor transgender sekswerkers. G.L.I.T.S. biedt verschillende vormen van steun aan de LGBTQ+ gemeenschap in New York en wereldwijd – waaronder directe nood/crisisondersteuning, gezondheidszorg, huisvesting, onderwijs en belangenbehartiging. Je kunt hier doneren.

Black Pride

Zoals de naam al doet vermoeden, zet Black Pride zich in voor de positie van de zwarte mensen in de LGBTQI+ gemeenschap. Doneren kan hier. Door een (klein) bedrag te doneren help jij Black Pride te strijden voor emancipatie van LHBTQI+ personen en allen die een seksuele geaardheid of seksuele identiteit hebben die niet tot de algemene meerderheid behoort in de Nederlandse samenleving, met de focus op (maar niet beperkt tot) personen met een Afrikaanse en/of Afro-Caribische (i.e. Afrikaanse diaspora) achtergrond.

Pride and Sports

Ook in de sportwereld loopt de acceptatie van de LGBTQI+ gemeenschap achter. Pride and Sports zet zich iedere dag keihard in voor het verbeteren van de kansen van queer mensen, die sportief en ambitieus zijn. Met een donatie draag je direct bij aan de missie: blijven strijden voor gelijke rechten en kansen voor alle regenboogsporters.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.