Redactie
Redactie Technologie 17 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze draagbare mini-airco is de ultieme zomergadget

Mensen zoeken zich suf naar een airco deze dagen, maar zelfs bij de Action betaal je al 279 euro. Die is overigens niet te vergelijken met deze draagbare luchtkoeler. Maar dit is zeker een gadget om te overwegen tijdens de aanhoudende hitte.

Er is sowieso een heuse airco-oorlog gaande. Voor een serieus exemplaar raadpleeg je de Consumentenbond, maar voor de meer mobiele exemplaren zit je prima bij budgetketens als Action, Lidl en Aldi.

Draagbare luchtkoeler onder de 10 euro bij Action

Maar eerst even deze coole gadget, die leuk is als cadeau maar ook best handig is om te hebben. Zo is deze mini-airco ideaal voor het thuiswerken. Of in je caravan of camper. En bovendien is het meer dan alleen een luchtkoeler, namelijk ook een bevochtiger en diffuser. Bonus voor in de wilde avonduren: een kleurveranderend led-licht.

💨❄️🥶

De draagbare mini-airco meet 18 bij 15 bij 18 centimeter en werkt via USB (5 volt). De luchtkoeler van Action is in te stellen op drie snelheden, zodat je de gadget eenvoudig kan aanpassen aan de koelbehoefte. Luchtkoelers gebruiken de verdamping van water om te koelen. Als de lucht langs het water of koelelement blaast, worden deeltjes op het wateroppervlak meegevoerd. Die deeltjes nemen de warmte op en koelen de lucht af. Zo verlaag je de temperatuur op een energiezuinige(re) manier vergeleken met airconditioners. Je koopt deze gadget in drie verschillende kleuren voor 8,48 euro.

Nor-Tec luchtkoeler

Ook ideaal voor het thuiswerken of in je caravan is deze net iets grotere en krachtigere luchtkoeler met timerfunctie. Dit apparaat heeft een vermogen van 60 watt tegenover 5 watt van de mini-airco hierboven. afmeting: 29 bij 25,5 bij 60 centimeter. Te koop bij Action voor 49,95 euro.

💨❄️🥶

Alpina Airco bij Action

Voor het meer serieuze werk, want een luchtkoeler dan wel mini-airco is toch iets anders dan een volwaardige airconditioner, is er nog deze Alpina. Ook nog prima te verplaatsen van de ene naar de andere ruimte, maar wel een stuk krachtiger.

💨❄️🥶

Het koelvermogen van de airco is 9.000 BTU, geschikt voor ruimtes tot 60 m³, wat ongeveer gelijk staat aan 2.600 watt. Hoeveel BTU jij nodig hebt voor een aangename temperatuur hangt af van een aantal factoren: hoe groot de ruimte is, maar ook waar de ruimte zich in het gebouw bevindt. Op zolder of in een kamer waar de zon op staat is het vaak veel warmer en blijft de warmte hangen. Maar ook hoeveel buitenmuren de ruimte heeft en hoe deze is geïsoleerd spelen mee. Gemiddeld gezien, heb je voor elke kubieke meter ongeveer 30 tot 40 watt koelvermogen nodig om een huis te koelen. Dat is zo’n 100 tot 135 BTU per m3. Dit apparaat kost 199 euro bij Action.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.