Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Fashion 30 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze opkomende Nederlandse fotograaf schoot de nieuwe campagne van ARMEDANGELS

Als een pionier in de wereld van duurzame mode heeft modelabel ARMEDANGELS opnieuw zijn grenzen verlegd met hun nieuwste campagne. De campagne werd vastgelegd door de getalenteerde Stijn de Vries, die je misschien wel kunt kennen van docuserie ‘Jong Geleerd, Nooit Gedaan’, de podcast ‘Relnichten’, zijn geschreven verhalen voor Vogue óf natuurlijk zijn werk als fotograaf.

Ja, dat dachten wij al, hier wil je meer over weten.

Een sexy statement voor duurzame mode

In de nieuwe DetoxDenim-campagne van ARMEDANGELS zijn heel wat bekende Nederlandse gezichten te zien. Zo zie je een zoenende Bo Brown en Noah Altink, vintage liefhebber Tuyk Dider van Dam en modellen als Dieudonnée Comvalius, Luca Hollestelle en Ismael Mbaye. Deze diverse cast belichaamt de veelzijdigheid van de nieuwe collectie, die alles biedt, van skins tot baggy jeans, allemaal vervaardigd met gerecycled katoen en zonder schadelijke chemicaliën.

Wat is het hier warm

Stijn’s kenmerkende fotografie-stijl, gekenmerkt door harde flitsen en donkere, sensuele settings, geeft de campagne een krachtige uitstraling. Het is dan ook dé perfecte belichaming van de naam van de campagne: “It’s getting hot in here.” Niet alleen vanwege de verleidelijke foto’s, maar ook als een directe verwijzing naar de opwarming van de aarde, waar ARMEDANGELS de aandacht op wil vestigen.

DetoxDenim: Een duurzame revolutie

Met de zogenaamde ‘DetoxDenim’-collectie wil het merk een revolutie in duurzame mode teweegbrengen. Gedurende de de afgelopen vijf jaar heeft het merk voortdurend gewerkt aan het verbeteren en ontwikkelen van hun collecties. Zo zijn alle kledingstukken vervaardigd zonder schadelijke chemicaliën en voldoen ze aan de GOTS-normen. Ook bestaat inmiddels 37% van de collectie uit gerecycled katoen.

Het merk roept daarom ook op om goed voor je denim te zorgen.

Op deze manier zorg je ervoor dat je zo lang mogelijk kan genieten van jouw favoriete denim en draag je tegelijkertijd ook bij aan een schonere, groenere toekomst voor onze planeet.

Benieuwd naar de campagnebeelden van Stijn? Deze vind je hieronder:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.