Emma Toussain
Emma Toussain Body & Mind 22 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze outdoor gyms zijn the place to be voor een zomerse workout

Eindelijk, de zomer is nu echt officieel begonnen! De hoogste tijd om je workout-schema aan te scherpen, zodat je beach ready bent. Maar baal jij deze tijd van het jaar ook zo van de sportschool, waar het warm en muffig is en frisse lucht ver te zoeken is? Ga lekker naar buiten voor een zomerse workout in de buitenlucht, terwijl je van de zon en de natuur geniet en de nodige calorieën verbrandt! Outdoor gyms schieten als paddenstoelen uit de grond, en we hebben een aantal favorieten op een rijtje gezet. Een van deze gyms wordt misschien wel jouw workout hotspot deze zomer.

Amsterdam

In onze hoofdstad zijn tal van prachtige parken te vinden waar allerlei buitensportactiviteiten worden geboden. Zo kun je lekker sporten en hardlopen in het bekende Vondelpark, maar ook het Oosterpark en Westerpark bieden geweldige sportfaciliteiten. Denk bijvoorbeeld aan fitnessapparaten, maar ook kun je hier terecht voor een interval of HIIT-training. Ook een aanrader: ga eens naar het Sarphatipark, Olympiaplein en de Parkschouwburg, waar je je naar hartenlust in het zweet kunt werken met de aanwezige fitnessapparaten.

Rotterdam

Ben je op zoek naar een outdoor gym in Rotterdam? Je kunt je hart ophalen in deze stad. Het Kralingse Bos en Het Park (vlak bij de Euromast) zijn geweldig voor een hardloop- of skeelerrondje. In het Vroesenpark bevindt zich een schattige outdoor gym, en dan zijn er nog allerlei parken waar verschillende sportfaciliteiten geboden worden. Langs de Boompjes, Schuttersveld, Prinsenland en Crooswijk zijn slechts voorbeelden van plekken met allerlei sport equipment, waar je zoveel calorieën kan verbranden als je maar wil.

Utrecht

Ook in Utrecht kun je geweldig buiten sporten. Hardlopen en skeeleren doe je in het mooie Wilhelminapark, Griftpark en Beatrixpark. Park Hoograven en de Uithof bieden allerlei outdoor sportfaciliteiten, en het Maximapark (iets verder uit het stadscentrum) heeft zelfs een calisthenics bootcamp park en skate court.

Tilburg

Tilburg mag dan iets kleiner zijn, ook deze stad biedt verschillende outdoor faciliteiten om je in het zweet te werken. Bij Reeshof en Park Moerenburg zijn allerlei buitensportvoorzieningen en workout challenges. Spoorpark Tilburg is een geweldige plek om hard te lopen, te skeeleren en zelfs om buiten te klimmen.

Arnhem

In Arnhem geniet je van een workout en een hindernissenbaan bij buitengym Kronenburg. Andere goede buitensportplekken: Uiterwaarde (met een fitnesszone) en Papendal (calisthenics park).

TP Vision

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.