Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Lichaam 21 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

5 x redenen waarom mannen 贸贸k aankomen tijdens zwangerschap

Dat een vrouw een fors aantal kilo鈥檚 aankomt tijdens een zwangerschap is natuurlijk als vanzelfsprekend, maar uit verschillende onderzoeken blijkt dat ook mannen zwaarder worden tijdens de zwangerschap.

Haha, wat???

Samen groeien

Mannen komen tijdens een zwangerschap van hun partner gemiddeld 6,35 kilo aan. Dat is de helft van hetgeen dat vrouwen gemiddeld aankomen en dat terwijl er in het lichaam van een man natuurlijk niets veranderd. Hoe dat dan toch kan? Daarover verschillen de meningen nogal.

1. Grotere porties

20% van de mannen geeft aan dat ze grotere porties voorgeschoteld krijgen omdat hun vrouw/vriendin/partner meer eet.

2. Tijdgebrek

Gemiddeld hebben mannen 74 minuten per dag minder tijd om aan zichzelf te besteden doordat ze meer tijd aan hun zwangere vrouw besteden. Even naar de sportschool of een balletje trappen werd daardoor een stuk minder gemakkelijk en calorie毛n verbranden dus ook.

3. In this together

25% van de mannen zegt dat ze meer eten om hun partner een beter gevoel te geven over het
feit dat ze aankomen. Samen is alles leuker, toch?

4. Snacken

41% van de mannen zegt dat er meer snacks in huis zijn gedurende de 9 maanden waardoor ze sneller verleid worden meer te eten. Tip: zorg voor gezonde 鈥 ook lekkere 鈥 snacks.

5. Liefde gaat door de maag

42% geeft aan dat ze meer tijd besteden aan samen eten met hun partner omdat ze optimaal willen genieten van de zwangerschap en de tijd die ze nu nog met z鈥檔 twee毛n hebben.

Zwangerschapsdieet

Hoe graag de mannen ook meedoen met al het lekkers, leuks en ongezonds waarvan ze aangekomen 鈥 samen uit, samen thuis 鈥 zo gemakkelijk stopt dat na de bevalling. Opvallend is dat slechts 1/3e van de mannen die aankomen tijdens de zwangerschap naderhand samen met hun vrouw op dieet gaat om de zwangerschapskilo鈥檚 kwijt te raken. De kersverse vaders geven hun baby de allerhoogste prioriteit, zijn vermoeid en gaan daarom minder sporten of uitgebreid gezond koken. Tja鈥 You win some, you lose some.

Deze TikTok-hack beweert dat je het geslacht van je baby kunt kiezen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 馃挊

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en h茅茅茅l veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.