Redactie
Redactie Lichaam 3 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Deze seksstandjes zorgen voor het meeste genot bij vrouwen

Voor iedereen die weleens zin heeft in een hot and steamy tijd is het belangrijk om te blijven leren, je te blijven verdiepen in je partner en om te zorgen voor afwisseling. Deze standjes zijn het beste voor plezier in bed voor iedereen met een vulva.

Altijd blijven leren…

Tips van een seksuologe

Zoals seksuologe Chantelle Otten ons zo mooi in een interview voor Bumble vertelde: seks is als een menu dat eens in de zoveel tijd aangepast moet worden. “Als je elke keer naar het zelfde restaurant gaat en hetzelfde bestelt omdat je het de eerste keer lekker vond gaat het vervelen. Zowel voor jou als voor je partner.”

Ook weten we inmiddels dat er een flink verschil is in het plezier dat mannen en vrouwen ervaren in de slaapkamer. Hetero mannen komen zo’n vier vaker klaar dan hetero vrouwen. Om deze orgasmekloof te dichten is het cruciaal om in ieder geval één ding in je oren te knopen: seks staat niet gelijk aan penetratie, het kan zó veel meer zijn. Strelen, het gebruik van speeltjes, monden en handen, energieën, massages… de opties zijn oneindig. Zo’n 80% van de mensen met vagina hebben clitoris-stimulatie nodig om klaar te kunnen komen. Er is geen goed of fout, dus probeer lekker veel uit en communiceer goed met je bedpartner over wat fijn en minder fijn voelt voor jou. De volgende standjes kun je als persoon met een vagina, die graag seks heeft met iemand met een penis, zeker eens uitproberen voor maximaal genot.

1. Het ‘CAT’ standje

Dit intieme standje heeft verdacht veel weg van het traditionele missionaris-standje. Toch is er één flink verschil dat kan zorgen voor een betere stimulatie van de clitoris, namelijk een verhoging van het onderlichaam. Leg eens een kussen of opgevouwen deken onder je bips, het kan wonderen doen. Een extra variatie kan de omgekeerde kruiwagen zijn. Hierbij leg je je voeten tegen de schouders of om de nek van je partner.

2. Lepeltje lepeltje

Niet alleen is lepeltje lepeltje heerlijk romantisch om mee in slaap te vallen, het kan ook een fijn seksstandje zijn. Het handige aan deze positie is namelijk dat de mannelijke partner (die de grote spoon is bij deze positie) zijn handen vrij heeft. Ideaal, want zo kunnen die handen (of in ieder geval één) gebruikt worden om de clitoris te stimuleren.

3. On top

Dit is vast en zeker niks nieuws voor jou, maar hierbij een kleine reminder. Als vrouw kan het erg fijn zijn om bovenop te zitten met de benen van de partner tussen je in. Hierdoor heb je de mogelijkheid om zelf de diepte en het tempo te bepalen.

Het allerbelangrijkste in bed

Nog een kleine kind reminder: het allerbelangrijkste om te onthouden is dat iedereen een fijn seksleven verdient. Vooral vrouwen dreigen dit weleens te vergeten, maar zodra je niet van de romantische tijd in bed kunt genieten is de lol er voor beide partners al snel af. Maak het leuk, experimenteer en ben vooral niet bang om erover te praten. Communicatie is het halve werk.

Een seksuologe waar je écht van leert: Chantelle Otten deelt haar kijk op seks, relaties en taboes

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.