Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 26 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit is de releasedatum van de nieuwe film Spencer: over het leven van prinses Diana

Fans van The Crown kunnen opgelucht ademhalen. Dit jaar komt de nieuwe film over prinses Diana uit, genaamd Spencer. En niemand minder dan Kristen Stewart speelt prinses Diana in de nieuwe film van Pablo Larraín. De eerste foto’s van de film zijn hier en een ding is zeker: Kristen Stewart lijkt precies op prinses Diana. Gisteren werd de releasedatum voor de film bekend.

Wij kunnen niet wachten.

Film over Diana: Spencer

Velen waren kritisch over de castingkeuze van Larraín, met name omdat hij koos voor een Amerikaanse actrice in plaats van een Britse. En dat was niet het enige, critici vonden ook dat Kristen Stewart niet genoeg op Diana lijkt. We denken dat de eerste beelden van de film die mening wel enigszins zal veranderen, want Kristen is een exacte kopie van prinses Diana.

prinses diana spencer film
Pablo Larraín Pablo Larraín

De gelijkenissen zijn bizar en zorgen ervoor dat wij inmiddels niet meer kunnen wachten op de film. Kristen Stewart werd door Larraín gekozen naar aanleiding van haar rol in the Twilight Saga. “To do this well, you need something very important in film, which is mystery, Kristen can be many things, and she can be very mysterious and very fragile and ultimately very strong as well, which is what we need,” vertelt hij aan Deadline.

Waar gaat Spencer over?

Nu zijn we natuurlijk maar wat benieuwd over welk deel van Diana’s leven de film gaat. Spencer vertelt het verhaal over de breakup tussen prinses Diana en prins Charles, gebaseerd op een weekend in Sandringham. De film richt zich op een heel klein deel van Diana’s leven en dan met name op drie turbulente dagen in het begin van de jaren negentig. Ook kerstmis in 1992 komt voor in de film, inclusief kerstavond, Eerste Kerstdag en Boxing Day. Daar realiseert Diana zich dat haar huwelijk uit elkaar valt en dat ze geen koningin wil worden.

Volgens Larraín gaat het vooral over haar identiteit. Diana ontdekt in de film wat en wie ze echt wil zijn, dat is de vrouw die ze was voordat ze Charles ontmoette. “The key is how she discovers during the process of the movie that what she really needs to do is be who she wants to be,” vertelt hij. “And by that, it doesn’t mean she needs to be next to anyone, to be part of anything, but herself and her own children.”

Gisteren werd een nieuwe teaser van de film gedeeld en werd bekend dat hij vanaf 5 november in de bioscoop te zien is.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.