Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Celebrity 4 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn 7 dingen die je nog niet wist over Beyoncé’s album ‘Cowboy Carter’

Het is een week geleden dat Beyoncé haar countryalbum Cowboy Carter dropte. De internetreacties waren meteen aan – iedereen is in de ban van het meesterwerk. Dit zijn zeven feitjes over het album die je nog niet wist.

Haar intrede in de countrymuziek heeft tenslotte al geschiedenis geschreven. Vooral met haar single Texas Hold ‘Em, die al naar nummer één in de Amerikaanse country hitcharts schoot, wat een primeur was voor een zwarte vrouw.

Dingen die je niet wist over Cowboy Carter van Beyoncé

Grote kans dat jij ‘m sinds vrijdag al op repeat hebt staan. Wist je dat er nog veel meer schuilgaat achter het trending album?

Het album is geïnspireerd door Beyoncé’s ervaringen met racisme

Beyoncé heeft niet aangegeven om welk incident het precies ging, maar de zangeres liet wel weten dat haar eigen ervaringen waarbij zij zich niet welkom voelde in de countrymuziek haar inspireerden om aan Cowboy Carter te werken. Velen speculeerden dat ze verwees naar de racistische reacties die ze kreeg van countryfans nadat ze Daddy Lessons zong tijdens de Country Music Awards in 2016 met The Chicks.

In de Instagram-post waarbij Beyoncé het album aankondigt schrijft ze:  “It was born out of an experience that I had years ago where I did not feel welcomed… and it was very clear that I wasn’t. But, because of that experience, I did a deeper dive into the history of Country music and studied our rich musical archive.”

Dolly Parton heeft de wens geuit dat Beyoncé haar nummer Jolene ooit zou coveren

Nog voordat het album uitkwam, deelde de countryster al dat ze graag zou willen dat Beyoncé haar meest gecoverde nummer zou herschrijven, berucht om haar kijk op ontrouw en driehoeksverhoudingen. En dat deed ze, geheel op eigen wijze.

Beyoncé gebruikte het geluid van haar nagels, net als Dolly Parton vroeger

In de jaren ’80 bekende Dolly Parton dat ze vaak het geluid van haar eigen tikkende nagels gebruiken om tot een catchy percussie geluid te komen. Beyoncé deed hetzelfde voor het intro van Riverdance.

RAYE schreef mee aan Riverdance

Een muzikaal talent dat veel geprezen wordt, is RAYE. Ze is bekend van haar eigen nummers als Escapism en Prada. Maar wist je dat ze ook meeschreef aan Riverdance?

Miley Cyrus sprak zich al uit over het samenwerken met Beyoncé

Miley Cyrus sprak zich op Instagram al uit over haar samenwerking met Beyonce aan het nummer II Most Wanted. “I’ve loved Beyoncé since long before I had the opportunity to meet & work with her. My admiration runs so much deeper now that I’ve created along side of her” schrijft Miley.

Cowboy Carter was al in de maak voor Renaissance

Het countryalbum was veelomvattend en daarom is er ook lang aangewerkt. Het was eigenlijk gepland om vóór Renaissance uit te komen. Het heeft lang geduurd en Beyoncé bekende in een interview met Parkwood Entertainment dat ze “wel 100 nummers” had opgenomen tijdens het samenstellen van het album.

Beyoncé stelde de release uit door COVID

Een grote reden waarom het album pas nu is uitgebracht, is dat het voor Beyoncé niet goed voelde om het uit te brengen met de zwaarte in de wereld tijdens de COVID-19 pandemie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.