Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Relaties 17 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Al gehoord van een DINK-koppel? Dit is dé relatietrend onder de millenials

Misschien heb je ze op TikTok wel voorbij zien komen: koppels die claimen dat ze een “DINK” koppel zijn. Of misschien heb je het in de vorm van DINKWAP of DINKWAC gehoord. DINK-koppels gaan viraal op TikTok en zijn dé relatietrend van het moment onder de millenials. Wat houdt zo’n koppel dan eigenlijk in? Wij vertellen je alles wat je wilt weten hierover.

DINK-koppel

DINK is een afkorting voor Dual Income, No Kids. Dit is een verzamelnaam voor koppels die beide een eigen inkomen hebben en geen kinderen delen, wat inhoudt dat ze alleen door liefde aan elkaar vast zitten. Er zijn mega veel variaties te vinden, zoals DINKWAC (Dual Income, No Kids, With A Cat) of DINKWAP (Dual Income, No Kids, With A Pet). Zo kan de lijst maar doorgaan natuurlijk, maar misschien begrijp je het concept zo net iets beter.

Van de oude naar de nieuwe tijd

DINK is niet bepaald een modern begrip. De term kwam in de jaren ’80 al naar boven, in de tijd van de yup (Young Urban Professionals). Vandaag de dag is de DINK term relevanter dan ooit, want geen kinderen willen of krijgen, daar kijken we niet meer van op. We zijn meer carrière-gedreven en nemen een steeds meer afstand van de huisje-boompje-beestje mindset.

DINK-koppels zien de voordelen

Verschillende mensen die geen kinderen willen zien er tal aan voordelen aan vastzitten. Het gaat dan voornamelijk om de zeeën van tijd die je overhoudt zonder kinderen en de vrijheid die je houdt. Het is maar net wat je wilt.

DINK gaat viraal

De #Dinkcouple hashtag heeft al menig video onder zich staan. Verschillende koppels laten hun leven zien, levende van twee inkomens zonder kinderen. Of het altijd de glamorous levenstijl blijkt de zijn als de video hieronder is dan nog maar de vraag, maar het is in ieder geval interessant om te zien hoe volwassen koppels hun leven zonder kinderen invullen.

@hillarybowles

Bottoms up #dink #couplestiktok #traveltiktok

♬ kodak catching paper planes by vatolocz – vatolocz !

Het Willow Project: kunnen we er nog iets tegen doen?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.