Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 22 jan 2022
Leestijd: 1 minuut

Dior lanceert samenwerking met Birkenstock tijdens Paris Fashion Week

Voor de 75e verjaardag van het modehuis lanceerde Diors Creative Director Kim Jones gisteren een compleet nieuwe collectie tijdens Paris Mens Fashion Week. Dit keer benaderde Kim Jones, die de meeste van zijn Dior-collecties wijdde aan samenwerkingen met kunstenaars en schrijvers, de show als een one-man-show. Wél werkte hij samen met Birkenstock aan een exclusieve schoen voor het huis.

De schoen is een ode aan Christian Dior zelf.

Dior x Birkenstock

Tijdens een preview vertelde Kim Jones meer over de samenwerking met Birkenstock, ‚ÄúWe‚Äôve done a Birkenstock, but only because we didn‚Äôt want to do a Christian Dior gardening shoe and copy it.‚ÄĚ Als eerbetoon aan de oprichter, die groene vingers had, werkte hij samen met Birkenstock voor een exclusieve schoen die voor het eerst te zien was tijdens de Dior Mens Show Fall/Winter 2022.

Dior Dior

Ter ere van het 75e-jarige jubileum van het merk werkte hij aan een collectie die teruggingen naar de ongecompliceerde huiscodes van Christian Dior. Hij ging daarmee terug naar kenmerkende silhouetten van de couturier, zo zagen we ‚Äėthe bar jacket‚Äô en ‚Äėcannage‚Äô-quilten tijdens de show in Parijs. In ware grande maison-stijl werd de collectie geshowd op een levensgrote kopie van Pont Alexandre II in een tent op Place de la Concorde, op steenworp afstand van de echte. Bijna iedere look in de show werd afgemaakt met de exclusieve Birkenstock x Dior-schoen.

Dior
Dior
Dior
Dior

Een van onze favoriete acteurs, Lucien Laviscount aka Alfie uit Emily in Paris, was te gast bij de show en droeg ook een geweldige look van het Franse modehuis:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! ūüíė

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.