Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 18 mei 2021
Leestijd: 1 minuut

Dior introduceert luipaardprint voor Fall/Winter 2021 met iconische stukken

Hoewel de zomer moet beginnen, kijken grote modehuizen al naar het aankomende Fall/Winter 2021-seizoen. Zo ook modehuis Dior, die haar signature luipaardprint voor aankomend najaar weer introduceert op iconische stukken.

En dat is een knipoog naar dierlijke elegantie.

Dior Fall/Winter 2021

De luipaardprint wordt voor aankomende Fall/Winter 2021-collectie heruitgevonden en viert Mizza Bricard, de muse van Christian Dior. De gedurfde print komt in verschillende kleuren, zowel natural maar ook zwarte ton-sur-ton. In de show van het modehuis zagen we al dat Dior met complete looks in de print komt, maar natuurlijk zien we hem ook terug op accessoires en kledingstukken. Voor wie dacht dat dit de eerste keer was dat het modehuis met luipaardprint komt, think again. Christian Dior bracht in de jaren 1950 al een weelderige mantel in luipaardprint uit.

Items als hemden, broeken, rokken en jurken zijn bekleed met de dierenprint die we ook terugvinden op musthaves als de Lady D-Lite, Saddle Bag, Book Tote, Bob en nieuwe Mizza-ballerina’s. Het motief is terug en dat mag gezien worden. Het merk stopt namelijk niet bij de kleding, want ook op decoratieve voorwerpen en het servies van Maison Dior zien we de print terug. Volgens het modehuis staat het gedurfde motief voor onweerstaanbare moderne elegantie.

Dior

Bar Jacket

Creative Director Maria Grazia Chiuri herinterpreteert de Bar Jacket met luipaardprint voor de Fall 2021-collectie en brengt een ode aan de muse van Christian Dior, Mizza Briccard. Het ontwerp is geïnspireerd op de eerder genoemde weelderige mantel uit de jaren 1950. De Bar Jacket is een uitzonderlijk ontwerp en komt tot leven door de dierlijke print. Het stuk staat voor vrijheid en gedurfdheid.

Dior

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.