Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Entertainment 12 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Deze items hebben de acteurs van Queen Charlotte meegenomen van de filmset

Waar veel mensen ooit weleens een glas hebben *geleend*, is de cast van Queen Charlotte: A Bridgerton Story, gewoon nog een stapje verder gegaan. Het lijkt er namelijk op dat vrijwel elke acteur die in de hot & happening Netflix-serie heeft gespeeld een souvenir heeft meegenomen tijdens de opnames. Of de acteurs het stiekem en op slinkse wijze hebben meegenomen of gewoon afgesproken is niet helemaal duidelijk. Deze verrassende items namen ze mee van de filmset.

Wij waren hoogstwaarschijnlijk voor het souvenir van Prince George gegaan.

De ondeugende sterrencast van Queen Charlotte

Geen serie die wij de afgelopen tijd in zo’n korte tijd uit hebben gekeken als Queen Charlotte. De prequel van Brigerton geeft niet alleen een inkijkje in het het eerdere leven van de personages, maar barst ook van de prachtige kostuums, decors, kapsels (die pruiken!) en fantastische acteurs. Dat de acteurs steengoed zijn werd na de opnames nog eens extra benadrukt, want zo onschuldig en correct als ze lijken, blijken ze helemaal niet te zijn.

Een uitgebreide theeset

Golda Rosheuvel aka The Queen Charlotte heeft goed toegeslagen en als wij zouden mogen kiezen denken we dat we ook deze keuze zouden hebben gemaakt. Als souvenir van de set koos zij voor een van de prachtige, enorme theesets voor een uitgebreide Britse afternoon tea. Wel geeft ze hierbij aan geen idee te hebben waar ze het eigenlijk moet laten, maar ach, kleinigheidje als je het ons vraagt. Spill the tea, Golda!

Stapels tanktops

De korsetten uit 1700 zijn natuurlijk prachtig, maar gaan zeker niet alleen maar over rozen. Door de stevige structuur en strakke bindingen kunnen de korsetten voor flink wat zweertjes, blauwe plekken en pijn zorgen. Om dit te voorkomen zorgden de kostuumontwerpers (Lyn Elizabeth Paolo en Laura Frecon) voor zachte tanktops om eronder te dragen voor de actrices. Arsema Thomas, ook wel de jonge Lady Danbury, vond de tanktops zo fijn zitten dat ze een voorraadje heeft meegenomen voor thuis. Helemaal ideaal nu ondergoed sinds een aantal seizoenen is gebombardeerd tot reuze modieus item.

Een gouden zegelring

Corey Mylchreest heeft een sentimenteel erfstuk van de draaidagen uitgekozen en nam de ring van zijn personage, de jonge Prince George, mee naar huis. De klassieke zegelring is voorzien van de letter G, van George. Een keuze die ook wij zouden hebben gemaakt.

Een naambordje

Zelfs de altijd nette en correcte jonge Queen Charlotte, ook wel India Ria Amarteifio, is in real life ietwat meer rebels dan haar filmkarakter. Wel is haar ‘souvenirtje’ stukken braver dan die van haar Bridgerton collega’s. Ze nam een bordje mee met de naam van haar personage erop, dat op een doos stond. Om even eerlijk te zijn, wij zouden waarschijnlijk toch echt voor iets anders zijn gegaan.

Iconische handschoentjes

Brimsley, de iconische en brave butler van the Queen heeft een item gekidnapt waar hij hoogstwaarschijnlijk nooit meer iets aan zal hebben, maar die hem wel voor altijd zal doen herinneren aan zijn rol. Sam Clemment nam een paar van de witte handschoenen van zijn kostuums mee.

Stylish overhemd

Ook de butler van King George, Reynolds, is niet zo braaf en gehoorzamend als hij lijkt. Wel is hij een van de weinigen met een keuze waar hij ook echt iets aan heeft. Freddie Dennis nam een overhemd mee dat onderdeel was van zijn kostuum. Leuk om te horen is dat hij het overhemd ook echt nog vaak draagt. Reuze stylish, naar eigen zeggen.

Zo zien de acteurs van Queen Charlotte er in real life uit

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.