Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion 12 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Het internet is obsessed met ‘Opera gloves’ en wij snappen wel waarom

Nieuwe week, nieuwe microtrend. Trends komen en gaan sneller dan ooit. Maar geen paniek: wij houden ze voor je bij. Er is weer een nieuwe microtrend opgedoken die iedere outfit in één klap chique maakt. Maak kennis met opera gloves. 

Helemaal in de stijl van Bridgerton, maar tegelijkertijd ook edgy door Mugler.

Opera gloves zijn de nieuwste trend

In het verleden dwong het elegante accessoire misschien kledingvoorschriften en gendernormen af, maar nu is het een eigen leven gaan leiden, aangepast aan de moderne tijd. Opera gloves zijn van die lange, meestal silky, handschoenen. Je draagt ze tot boven de elleboog, bijna als een soort mouw.

De geschiedenis van Opera gloves

De lange handschoenen, die vaak in verband worden gebracht met de hogere klasse, werden oorspronkelijk ontworpen om de handen van rijke vrouwen zuiver en schoon te houden en zowel handenarbeid als ziektekiemen tegen te gaan. Tot de jaren 1960 zou een vrouw niet dood gevonden worden zonder haar handschoenen, omdat fatsoen het belangrijkste doel was.

Omdat avondjurken alleen de schouders van vrouwen bedekten, moest een vrouw met een hoge status de rest van haar armen beschermen tegen starende blikken. Hoewel operahandschoenen een specifiek genre van zuiverheid en vrouwelijkheid aangaven, was hun betekenis altijd licht seksueel getint. Zo worden die handschoenen ineens best flirty …

Een moderne interpretatie

Tijdens de piek van COVID-19 zagen we al hoe het dragen van handschoenen steeds populairder werd. Stijliconen verruilden de latex handschoentjes voor meer smaakvolle exemplaren en zo ontstond er langzaam een trend. Maar ook in 2023, nu we minder angstig zijn voor besmetting met COVD, zijn handschoenen nog steeds trending.

Zo zien we bijvoorbeeld bij Mugler mesh handschoenen in de collectie, die als zoete broodjes over de toonbank gingen. Het dragen van handschoenen gaat nu niet meer om vroomheid, maar om het toevoegen van een extra dimensie aan je outfit. Wij zijn fan.

Ook Beyoncé straalt in haar Renaissance wereldtour met latex handschoenen van het populaire Mugler.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.