Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Entertainment 19 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit is jouw kerstfilm-adventkalender om mee af te tellen tot de feestdagen

Mocht je tot nu toe alle signalen hebben genegeerd: over minder dan een week is het al weer tijd voor de meest cozy dagen van het jaar, kerst! Om de feestdagen in te luiden kunnen de nodige zoetsappige (en stiekem best slechte) kerstfilms uiteraard niet ontbreken. Dit zijn onze 5 ultieme favorieten waarmee je jezelf dus élke dag tot kerst kunt voorzien van een ‘kerstige‘ top-avond.

De kerstfilm-adventkalender

De streamingdiensten lopen momenteel over van de zogenaamd romantische kerstfilms. Wil je deze week nou ook zorgen voor een goede aanloop naar de feestdagen? Spring ‘s avonds dan lekker in een warm joggingpak, een kersttrui of kerstpyjama, maak je favoriete warme drankje, probeer je dessert voor het kerstdiner alvast eens te maken, zoek de grootste deken in je huis en plof op de bank voor een kerstfilm. Wedden dat jij binnen no time in de kerststemming bent?!

Maandag 19 december: The Holiday

We kunnen er niet omheen, The Holiday is natuurlijk een klassieker van jewelste. We kunnen ons bijna niet voorstellen dat je ‘m nog niet hebt gezien, maar ook deze winter kan hij eigenlijk niet van je kijklijst ontbreken. Twee vrouwen besluiten van huis te wisselen om hun levens wat spannender te maken. Reuze inspirerend ook, want wij zouden nét zoals de twee hoofdpersonen in de film wel een house-swap-vakantie kunnen gebruiken om het leven een beetje op te spicen. Een van de meest iconische kerstfilms, als je het ons vraagt.

Dinsdag 20 december: Falling for Christmas

Fouter dan fout, maar daardoor ook heerlijker dan heerlijk. Hoe slecht deze film eigenlijk ook is, onze inner Mean Girl fan wordt héél blij van deze comeback van Lindsey Lohan. Bereid je voor op bakken vol romantiek, een tikje lachen, een beetje cringen en stiekem een klein traantje wegpinken.

Woensdag 21 december: Something from Tiffany’s

Wanneer een trouwring en oorbellen verwisseld worden, bij de verkeerde stellen terecht komen, maar deze blauwe Tiffany doosjes tóch naar de ware liefde leiden, is dat heus enigszins ongeloofwaardig te noemen, maar dat maakt deze kerstfilm niet minder smullen. Wij spraken Shay Mitchell, die een van de hoofdrollen vervulde en we moeten zeggen: we zijn fan.

Donderdag 22 december: Love Hard

Eindelijk een modern liefdesverhaal. Voor de verandering ontpopt de liefde in deze film niet op het eerste gezicht, maar moeten beide hoofdpersonen eerst flink swipen op een datingapp voor ze elkaar tegenkomen. Enige nadeel: ze wonen niet bepaald bij elkaar om de hoek. De liefde spat online van het scherm, maar nu de een de ander wilt verrassen met een onverwachts bezoek, blijkt ze (shock en horror) verstrengeld te zijn in een akelig gevalletje catfish. Als dat maar goed komt…

Vrijdag 23 december: Holidate

Is een kerst zonder date (en dus mét het ongemakkelijke, pijnlijke, jaarlijkse gesprekken over waarom je geen partner hebt) voor jou realiteit? Dan is deze film voor jou gemaakt. Wie weet krijg je nog wat inspiratie om het deze kerst anders aan te pakken.

Alle films gekeken? Dan kunnen de feestdagen nu écht beginnen!

Jingle Bells – De kerstfilm die jij moet kijken volgens je sterrenbeeld

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.