Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Celebrity 16 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom Kim Kardashian besloot om rechten te gaan studeren

Een aantal jaar geleden gooide Kim K de wereld overhoop toen ze aankondigde dat ze – net zoals vader Robert Kardashian – topadvocaat wilde worden. Het is veilig om te zeggen dat de realityster een bak met kritiek kreeg en negatieve publiciteit opriep toen ze haar plannen aankondigde. Gelukkig heeft dat haar niet weerhouden om haar dromen na te jagen en zich aan te melden voor een rechtenstudie.

You go girl!

Baby bar voor Kim

Alsof alle kritiek het nog niet moeilijk genoeg maakte, verliep de start van haar rechten-carrière niet geheel vlekkeloos. Ze zakte voor haar bar-examens: een test die je aan het einde van je eerste jaar rechten moet doorstaan. Om toegelaten te worden tot het volgende jaar knokte ze – zelfs op haar verjaardag – voor de eerste (en laatste) herkansing, waar ze met vlag en wimpel voor is geslaagd. Helemaal bewonderenswaardig, aangezien haar leven op zijn minst turbulent te noemen is, midden in een scheiding en in een nog prille relatie met comedian Pete Davidson. In de nieuwe aflevering van The Kardashians legt ze uit dat ze dit niet alleen graag wil om ‘meer te weten’ en ‘meer mensen te kunnen helpen’, maar ook als ‘een grote fuck you‘ voor iedereen die dacht dat ze niet verder kan groeien.

“I think it started off like me just wanting to know more. And me wanting to be able to help more. But then it kind of was proving something to me personally. No one has ever really respected, you know, a reality star with a sextape and I’ve always have to, like, break through this stigma. And, like, I want to prove to myself that I can do it. And ultimately a huge, like, f*ck you to everybody too. That thought that I can’t grow or move beyond where I was.”

Droom groot

Ondanks dat ze door de studie haar vier kinderen minder ziet en haar avonden al studerend doorbrengt, blijft ze volhouden. Ook maakt ze duidelijk dat ze genoeg steun krijgt van de mensen om haar heen en dat het nooit te laat is om je dromen te volgen.

Kim hoopt anderen te inspireren om altijd je dromen te blijven volgen. Wij kunnen alleen maar respect hebben voor Kim die buiten realityster, fulltime moeder van 4 én zakenvrouw nu ook nog eens als een echte Elle Woods een rechtenstudie volgt: ‘What, like it’s hard?’.

Kim Kardashian lijkt op Elle Woods als ze studeert in een string-bikini en foto’s deelt op Instagram

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.