Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 13 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit restaurant op Ibiza is zo magisch dat er bijna iedere dag een aanzoek is

Je hebt mooie plekken – en je hebt plekken die even je adem benemen, waardoor je niets anders kan dan in het moment zijn en alles in je opnemen. Amante Ibiza is zo’n plek. Ik, NSMBL’s Karlijn, ging ook dit jaar weer naar mijn favoriete adres op het eiland, om (zoals altijd) te genieten van deze idyllische plek.

Amante is een plek die bij veel mensen (die graag op Ibiza komen) al bekend is. Toch ontvang ik, na het delen van een Instagram-story, altijd veel dm’s met de vraag waar deze magische plek is. I ain’t no gatekeeper, dus ik stel je graag voor aan het restaurant waar ik verliefd op werd: Amante.

Amante is zo mooi, dat er bijna ieder dag een aanzoek is

Gebouwd in de rustieke klif van Sol d’en Serra, beschikt Amante over een ambiance die je nergens anders vindt. Zodra je binnenkomt waan je je in een romantisch sprookje. Dat de ober ons vertelde dat er bijna iedere dag een aanzoek plaatsvindt, was daarom geen verrassing. Ik had mazzel: ik zag twee aanzoeken op één avond. Bucketlist dingetje, die kan ik weer afstrepen.

De ambiance bij Amante is uniek. Het restaurant is tegen de klif aangebouwd, waardoor je altijd uitzicht op zee hebt – waar je ook zit. De vuurkorven en kaarsen overal maken van Amante een uber-romantische plek. Maar dat deed het uitzicht an sich eigenlijk ook al.

Eten aan zee en uit de zee

Als visliefhebber ben je bij Amante aan het juiste adres. Je zit er aan zee, maar eet ook uit de zee. Diezelfde zee, om precies te zijn. Bij Amante halen ze namelijk het meest van hun producten bij lokale leveranciers. ‘Ibiza’s finest’ is niet voor niets hun motto. Om te beginnen kregen we twee van hun signature dishes: ‘bitterballen’ van zeeduivel en garnaal (aanrader!) en een heerlijke tartaar van witvis.

Als main course werd ons Spaanse inktvisrisotto (met verse aioli on top) en de Cannelloni gevuld met lokale vis uit Ibiza aangeraden. Wederom een schot in de roos. Om het feestmaal af te sluiten bestelden we een pistache-tiramisu. En dat dessert alleen al is reden genoeg om terug te komen bij Amante.

Een drankje doen bij Amante

Het eten bij Amante is bizar lekker, dus ik zou je altijd aanraden om een dinerreservering te maken. Toch kan je ook bij Amante langskomen voor een cocktail. Ook om hun cocktails staan ze namelijk bekend. Je strijkt meer in een van de heerlijke loungebanken en proost met uitzicht op zee. Oh en, die goddelijke seafood bitterballen staan ook op de borrelkaart, dus pak die even mee.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.