Emma Toussain
Emma Toussain Review 4 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Weg met al die pollen en allergenen: dit slimme apparaat helpt de lucht in huis te reiningen

We worden als mens elke dag blootgesteld aan stoffen die niet heel erg goed voor ons zijn. Niet zo veel aan te doen, denk je in eerste instantie. Maar.. je kunt eigenlijk best veel doen. Helemaal in je eigen huis, kun je je eigen ‘klimaat’ onder controle houden en de lucht reinigen. Heel erg handig als je bijvoorbeeld last hebt van allergieën en hooikoorts.. like us.

We gaan voor betere luchtkwaliteit

Uit recent onderzoek uitgevoerd in opdracht van Dyson blijkt dat luchtreinigers de algehele slaaptijd kunnen verbeteren en een beter welzijn kunnen bevorderen. Het onderzoek is gedaan door onderzoekers van de University of Reading en de University of Sussex, waaruit blijkt dat het gebruik van een luchtreiniger een positief effect kan hebben op slaapresultaten.

Door een luchtreiniger te gebruiken, kunnen verontreinigende stoffen uit de lucht worden verwijderd en thuis een schonere omgeving worden gecreëerd. Beter slapen, beter ademen én minder last van schadelijke deeltjes in de lucht. Dat is natuurlijk altijd een goed idee, helemaal als je een huis hebt met open haard, vaak kaarsen aanhebt, kookt op gas, een huisdier in huis hebt, je huis heel snel stoffig wordt, als er virussen in je huis zweven óf als je heel erg last hebt van pollen en allergenen. Dus wist je nog niet dat het bestond? Bij deze, graag gedaan.

Niezen, hoesten en proesten

Dat laatste is nu natuurlijk heel erg relevant, omdat we midden in de hooikoorts-peak zitten. Alles is nu volop aan het bloeien. Grassen, bomen en bloemen komen allemaal weer tot leven en hoe mooi dat ook is, voor degenen met gras-en pollenallergie is deze tijd verschrikkelijk. Natuurlijk kan je niks veranderen aan de buitenlucht, maar je kan dus nu wel zorgen voor een schone lucht in huis. Heb je heel even ‘pauze’ en kunnen je luchtwegen weer tot rust komen.

Luchtreinigers

Nu heeft één van onze favoriete techmerken, Dyson, een luchtreiniger op de markt gebracht die de lucht in huis reinigt. Ook blaast ‘ie warme en koude lucht (lekker om in de zomer af te koelen) maar het feit dat dit slimme apparaat de lucht schoonmaakt maakt ons toch wel heel erg blij.

Good to know: de filters verwijderen 99,95% van de verontreinigende stoffen zoals allergenen, bacteriën, pollen, schimmelsporen en gassen. Je kunt de status van de lucht bijhouden in de app, heel erg handig dus. En wat ook nog eens fijn is: je kunt de luchtreiniger op bepaalde tijden instellen, dus stel je komt om 18.00 uur thuis van werk kan je ‘m op 17:30 instellen zodat de lucht al lekker schoon is als je thuiskomt.

Wij hebben ‘t geprobeerd (als hooikoortpatiënten) en het werkt als een trein. Het is een gekke gewaarwording, maar het verschil in luchtkwaliteit merk je echt heel erg duidelijk. En het idee alleen al dat de lucht in huis schoon is.. dat maakt een mens al blij. Tenminste, wij worden daar heel erg blij van. Helemaal na die rot pandemie en dan nu ook nog eens hooikoortsseizoen. Niet dat we die twee vergelijken natuurlijk, maar voor mensen die gevoelig zijn voor luchtkwaliteit en alles wat er in de lucht zweeft is dit een topuitvinding.

En wat het nóg mooier maakt is dat het apparaat ook koele en warme lucht kan blazen, iets wat je natuurlijk ook al uit de naam op kunt maken ;) In de winter lekker voor wat extra warmte in huis en straks tijdens de hete zomerdagen heb je gelijk verkoeling. Ontzettend veel functies dus. Bekijk ‘m vooral zelf hier, mocht je geïnteresseerd zijn in alle technische specs.

Niks meer te klagen nu!

Déze zomerse schoen zien we massaal in de winkels liggen, maar de meningen zijn verdeeld

Dyson Purifier Hot+Cool Formaldehyde

Dyson

9 Score

Pluspunten

  • Stijlvol
  • Werkt als een trein, de lucht is snel gezuiverd
  • Je merkt het ook echt aan de lucht
  • Perfect als je allergisch bent aangelegd
  • Bedienbaar met app en remote

Minpunten

  • Vrij groot (woon je in een kleine studio? Hou hier rekening mee)
  • Prijzig

We vertellen je alles over de Purifier Hot+Cool Formaldehyde.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.