Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Love & Life 14 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de grootste online dating-frustraties onder Nederlanders

Laten we eerlijk zijn, online daten heeft de liefdeswereld flink op zijn kop gezet. Van swipen naar daten en alles daartussenin, er zijn zoveel emoties die in dit avontuur verweven zitten. En dat roept inmiddels heel wat onvrede op.

Liefde op eerste swipe brengt heel wat frustraties met zich mee.

De keuze is reuze

Links, rechts, rechts, links, links… Swipe, swipe, swipe! Online daten is als een soort spel geworden voor veel singles – een spannende manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Dankzij dating-apps hebben we nu een oceaan aan keuzes en worden ontmoetingen mogelijk die anders nooit zouden plaatsvinden.

Toch zijn de meningen verdeeld. De een is van mening dat het het datingleven heeft verbeterd en vereenvoudigd, de ander vindt juist dat alle romantiek ermee platgeslagen wordt. Dat de apps onze manier van daten hebben veranderd is in ieder geval niet te ontkennen.

Online daten in de echte wereld

Wat willen wij, Nederlanders, nou eigenlijk in ons datingleven? En wat vooral niet? Wat trekt mensen aan? En wat stoot hen af? Ondanks dat dit voor iedereen natuurlijk verschillend is, zijn er wel een aantal opvallende statistieken voortgekomen uit een onderzoek van Inner Circle. De van oorsprong Hollandse dating-app verzamelt namelijk wereldwijd informatie over de manier waarop mensen swipen, gesprekken voeren en de manier waarop de app verweven raakt in het “echte” leven. Dit door middel van data die ze verkrijgen vanuit hun app, maar ook door middel van onderzoek.

En wat blijkt? Mensen zijn toch écht niet helemaal tevreden met de overstap naar online daten. 7 op de 10 mensen vindt het hinderlijk dat de focus bij dating-apps ligt op swipen, in plaats van daadwerkelijk op date te gaan. Van de mensen die actief is op de apps, is er dan ook maar 22% daadwerkelijk dit jaar op date gegaan in het echte leven. Toch is dat zéker niet alles waar gebruikers gefrustreerd om raken.

De grootste frustratie van het online daten

De nummer één frustratie voor velen? Het lijkt onmogelijk om iemand te vinden met dezelfde intenties. Maar liefst 65% van de online daters maakt zich zorgen dat ze enkel mensen ontmoeten die op zoek zijn naar iets informeels, niet naar iets serieus.

Een simpele vraag zou dit probleem kunnen oplossen, toch? Helaas, niet echt. Twee op de vijf online daters zijn bedrogen door mensen die beweerden serieus te zijn maar uiteindelijk iets anders wilden (een van de redenen dat de datingterm ghost-lighting is ontstaan). En als klap op de vuurpijl, vindt de helft van de deelnemers het lastig om gelijkgestemde zielen te vinden met dezelfde hobby’s, waarden en interesses.

Datingtip van Inner Circle

Tijd om het anders aan te pakken dus. Laten we in ieder geval beginnen met eerlijk en open te zijn naar elkaar en je intenties af te stemmen op de dating app die je gebruikt. Ook worden er steeds vaker evenementen georganiseerd door de apps, om het gemakkelijker te maken je online date op te ontmoeten of iemand nieuws te leren kennen. Ook Inner Circle doet hieraan mee en organiseert de komende tijd Inner Circle After Hours in Amsterdam. Misschien is de weg naar de liefde dan toch in eens niet zo ingewikkeld als het kan lijken.

Secondlove belooft een spannend avontuurtje, maar de reviews zeggen anders

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.