Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Entertainment 5 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de grootste verschillen tussen de Netflix serie en het boek van Bridgerton’s seizoen 2

Seizoen 2 van Bridgerton staat inmiddels alweer 1,5 week op Netflix, wat betekent dat de meeste van ons de serie al helemaal hebben uitgekeken (of 2 keer, of 3…). Het verhaal van burggraaf Anthony en de prachtige Kate Sharma valt bij kijkers in ieder geval ontzettend goed in de smaak. Opvallend is dat, zoals eigenlijk met de meeste series die gebaseerd zijn op een reeks boeken het geval is, er wat verschillen zijn tussen de Netflix serie en het boek.

The Viscount Who Loved Me

De populaire serie Bridgerton is gebaseerd op de acht boeken van Julia Quinn. Waar seizoen 1 gebaseerd was op het boek over Daphne, draaide seizoen 2 om de verhaallijn van Anthony uit het boek “The Viscount Who Loved Me”. Toch zitten er heel wat verschillen tussen de Netflix serie en het boek. Ben je benieuwd wat deze verschillen zijn? Lees dan snel verder.

1. Kate en Lord Bridgerton’s eerste ontmoeting

In de Netflix serie ontmoeten de twee elkaar tijdens het paardrijden in het bos, waarna Anthony besluit om Kate te achtervolgen en een wedstrijdje met haar aan te gaan. In het boek gaat dit net even iets anders: daar ontmoeten ze elkaar in een balzaal. Nog een ander puntje: in het boek ontmoet Anthony Bridgerton Edwina vóór hij Kate ontmoet.

2. De achtergrond van de familie Sheffield/Sharma

In de serie wordt veel de nadruk gelegd op het feit dat de familie Sharma uit India komt. In het boek is dit niet het geval, in die verhaallijn komt de familie uit Somerset. Daarnaast was Mary, de moeder van Edwina en stiefmoeder van Kate, ook geen diamond van haar seizoen en verstootten haar ouders haar niet nadat ze met Kate’s vader trouwde.

3. De afspraak tussen Kate en de familie Sheffield

Om nog even door te gaan op het vorige punt: aangezien Mary’s ouders haar niet verstootten, was er ook geen geheime afspraak tussen Kate en de Sheffields. In het boek voelt Kate wel de druk om haar jongere zus Edwina te beschermen en ervoor te zorgen dat ze trouwt voor liefde, maar er zijn geen familieleden die geld aanbieden zodat Edwina trouwt met een rijke man.

4. De bijensteek-scène

Een van de grootste verschillen tussen de Netflix serie en het boek is de afloop van de bijensteek-scène. Milord Bridgerton raakt in paniek wanneer Kate wordt gestoken door een bij, omdat hij flashbacks krijgt van de dood van zijn vader na een bijensteek.

In het boek probeert Anthony het gif uit de huid van Kate te zuigen terwijl ze is gestoken op haar borst… Dit wordt gezien door Lady Bridgerton en Lady Featherington waardoor Kate en Anthony moeten trouwen.

5. Edwina’s gevoelens voor Anthony Bridgerton

In het boek vindt Edwina Anthony wel interessant, maar haar gevoelens voor hem blijven erg casual. Hierdoor kunnen we wel zeggen dat Edwina eigenlijk gewoon team #kanthony is in het boek.

In de serie is dit wel anders. In deze verhaallijn heeft Edwina namelijk al behoorlijk wat serieuze gevoelens ontwikkeld voor de burggraaf en is zij zéker niet blij met wat er tussen de oudste Bridgerton en Kate speelt. Niet zo gek, aangezien Edwina ook al met hem bij het altaar stond. Pijnlijk…

6. De Familie Featherington

In de serie is de verhaallijn van de familie Featherington best een belangrijke. In de boeken ligt de focus niet op de familie. Sterker nog, in de boeken bestaat de verhaallijn van neef Jack en de mijnen niet eens.

7.De ontmaskering van Lady Whistledown

Een groot verschil tussen de Netflix serie en het boek zit in de ontmaskering van Lady Whistledown. In de serie lijkt Eloise Bridgerton namelijk aan niks anders te kunnen denken dan aan haar ontmaskeren. In het boek is dit niet het geval en lijkt het haar niet zo veel te kunnen schelen.

Daarnaast is ook koningin Charlotte veel met de ontmaskering van de geduchte schrijfster bezig, maar in de boeken bestaat zij niet eens. Ook wordt de identiteit van Lady Whistledown in de boekenreeks pas veel later bekend gemaakt, namelijk in boek 4.

8.Kate’s ongeluk

In zowel de serie als het boek geven Anthony Bridgerton en Kate na Kate’s ongeluk hun liefde voor elkaar toe. In het boek heeft Kate een ongeluk met een koets, waar ze in de Netflix serie van een paard afvalt tijdens een rit.

9. Theo Sharpe (en Eloise Bridgerton)

In seizoen 2 van de Netflix serie maken we kennis met Theo Sharpe: een jongeman van een lagere stand die werkt bij de printshop waar Lady Whistledown haar roddels laat printen. Eloise Bridgerton is onder de indruk van Theo, wat zorgt voor wat cute momenten in de serie. Spijtig genoeg bestaat Theo niet in de boekenreeks.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.