Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Fashion 11 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de mooiste en meest duurzame denim-merken van dit moment

De mode-industrie en in het bijzonder de denim-industrie – is vervuilend. Heel vervuilend. Pijnlijk, aangezien denim voor veel mensen een enorme passie is. We vinden het daarom fantastisch dat er steeds meer duurzame alternatieven zijn en stellen graag een paar toekomst-proof denim opties aan je voor.

Een investering voor zowel jezelf als voor jouw ecologische voetafdruk.

De oneindige zoektocht naar de perfecte jeans

We zullen er geen doekjes om winden, ook wij vinden het heerlijk als we een paar jeans kunnen vinden dat de perfecte fit heeft en ook nog eens goedkoop is. Tóch proberen we ook onszelf te verbeteren en proberen we ons in te blijven lezen. Zo weten we namelijk (hopelijk) inmiddels allemaal dat denim een van de meest vervuilende stoffen is. Voor het maken van 1 denim broek wordt gemiddeld 7000 liter water gebruikt. Ongelofelijk natuurlijk. Het is daarom hoogst tijd dat we nog een criterium aan onze jeans-checklist toevoegen naast de fit en de prijs, namelijk duurzaamheid. We helpen je graag om de zoektocht wat eenvoudiger te maken.

1. Armedangels

Het is niet alleen de missie van Armedangels om de perfecte jeans te ontwerpen. Het heeft nu ook de DetoxDenim gelanceerd. Met deze denim-lijn proberen ze alle onnodige chemicaliën uit hun jeans te roeien. Van synthetische bestrijdingsmiddelen tot het bleken met giftig chloor. Ook creëert het merk de spijkerbroeken met een lager koolstof-voetafdruk dan “normale” jeans en probeert het zich te focussen op tijdloze stukken waardoor er nóg langer van gehouden kan worden. Ook nog eens een pluspunt tegen de afvalstapel dus.

Armedangels duurzame denim
Armedangels

DetoxDenim, vanaf €99,90 via Armedangles

2. Kings of Indigo

Materialen die vriendelijk zijn voor de natuur, zo min mogelijk waterverbruik en een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Kings of Indigo is sinds 2011 een pionier in het maken van duurzame denim en heeft er inmiddels écht vertrouwen in dat er verbetering en dus rigoreuze verandering in de industrie mogelijk is. Met het hergebruik van water, gerecyclede materialen, vermindering van waterverbruik, chemicaliën en energie en wil Kings of Indigo een voorbeeld zijn voor de gehele denim-industrie. Buy less, but better.

3. Mud Jeans

Buiten een zo duurzaam mogelijke productie heeft Mud nog iets anders bedacht: Lease a Jeans. Zoals je waarschijnlijk al uit de naam op kunt maken, kun je dus jouw favoriete denim leasen. Eigenlijk dus als een soort Airbnb of Felyx van de denim. Van bezit naar gebruik. Hoe het werkt? Je betaalt een vast bedrag per maand en na 12 maanden (wanneer je waarschijnlijk toe bent aan een ander model) kun je het terugsturen om het te laten recyclen en omruilen voor een nieuw paar.

Lease a jeans, vanaf €9,95 per maand via Mud Jeans

Recap: dit waren de beste shows (en mooiste momenten!) van Paris Fashion Week SS23

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.