Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Fashion 3 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

DIY crop top – 5 manieren om een oversized T-shirt een upgrade te geven

Je kleren een nieuw leven inblazen door middel van een DIY is hotter than ever en wij begrijpen het wel. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar ook superleuk én makkelijk om te doen. Een leuke manier om saaie oversized T-shirts te upgraden is door er crop tops van te maken.

Wij verzamelden vijf manieren voor je waarmee je je T-shirt om kan toveren in een zomerste top.

DIY: van oversized T-shirt naar crop top

Crop tops zijn perfect voor de warme dagen. Nu kun je natuurlijk een nieuwe crop top scoren, maar je kunt ook een oud oversized T-shirt gebruiken en het DIY-en.

Geen naaimachine bij de hand? Geen paniek, er bestaan genoeg manieren waarbij je geen naaimachine nodig hebt. You ready? Met deze vijf manieren maak je je eigen masterpiece.

1. Probeer verschillende zomen uit

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je shirt gewoon te halveren door een deel eraf te knippen. De zoom wordt dan een beetje rafelig, wat bij sommige stoffen heel mooi kan zijn. Er bestaan ook andere manieren, zo kun je onder andere elastiek gebruiken. In dit filmpje zie je nog meer manieren om je T-shirt om te toveren naar een crop top.

2. Hele nieuwe top

Zou je jezelf al een gevorderde DIY-er noemen? Dan is deze manier perfect voor jou. Het leuke is dat je helemaal niks meer terug gaat zien van het T-shirt.

3. Crop top met details

Je oversized T-shirt korter maken zorgt al voor een crop top-effect, maar je kunt ook kiezen voor veel meer details. In dit filmpje worden drie manieren laten zien hoe je details kunt toevoegen aan je DIY-projectje. Van oversized T-shirt tot high fashion item.

4. Voor de sporty look

Meer op zoek naar DIY waarbij je je oversized T-shirt omtovert tot een stoere crop top? Dat kan. In deze tutorial zie je hoe je met elastiek of een veter heel ver komt.

5. Knotted top

Oversized T-shirts zijn natuurlijk heel fashionable, maar ook bloedheet als het honderd graden is. Met deze DIY maak je van je T-shirt een zomerse knotted top.

Op zoek naar nog meer DIY-projectjes? Wat dacht je van tie dyen met rode wijn? Hier lees je er alles over.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.