Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Beauty 3 aug 2020
Leestijd: 4 minuten

Breekbaar haar? Dit is wat je dan (niet) moet doen

Het is soms echt schrikken als je je vingers door je haar haalt of haren borstelt en ziet hoeveel stukjes haar er afbreken. Om nog maar niet te spreken over de dunne (of gespleten) haarpunten. En als je lang en donker haar hebt, vallen ze waarschijnlijk dubbel zo erg op. Je haren breken af en dat is niet fijn, maar gelukkig kan je er genoeg aan doen. Kom maar door met die gezonde haarbos.

Als je haren afbreken, moet je je haar goed verzorgen. Zowel van binnenuit als van buitenaf. Dit is wat je wel en niet moet doen voor de juiste bescherming en verzorging van breekbaar haar.

Je haren breken af: en nu?

We vallen maar meteen met de deur in huis. Als je breekbaar haar hebt, moet je toch echt even die gespleten punten aanpakken.

1. Ga wel naar de kapper

Sommige vrouwen vinden het verschrikkelijk om naar de kapper te gaan, maar als je haren afbreken is het toch verstandig even een afspraak in te plannen.

Na een maand kan je haar al scheuren of splijten en regelmatig je punten laten bijknippen zorgt dus voor een gezondere bos haar.

2. Gebruik de juiste haarelastiekjes

Ook de elastiekjes die je gebruikt kunnen ervoor zorgen dat je haar sneller afbreekt. Ga het liefste voor een scrunchie, maar gebruik in ieder geval een haarelastiekje zonder ijzer. Ook een invisible haarelastiekje is goedgekeurd.

4. Borstel je haar niet

Of in ieder geval zo min mogelijk, en dan bij voorkeur onder de douche. Als je je haren toch wil borstelen, zorg er dan voor dat je dit met beleid doet en gebruik een grove kam. (of nog beter: je vingers). Zo zorg je voor zo min mogelijk wrijving tussen je haar en de borstel.

3. Gebruik geen of zo min mogelijk hitte

Ook hitte zorgt ervoor dat je haar kwetsbaar wordt en afbreekt. Laat je haar zo veel mogelijk aan de lucht drogen en vermijd stylingtools.

Als je dan toch je haar wilt föhnen, stylen of krullen, zorg dan dat je je haren beschermt tegen de warmte met een goed hitte-beschermend product, zoals de hair lotion van Naïf.

5. Gebruik conditioner

Je haren breken sneller af als je geen conditioner gebruikt na het wassen. Shampoo zet de haarschubben open, waardoor je haar kwetsbaarder wordt. Conditioner zorgt ervoor dat die haarschubben weer sluiten.

Ook zorgt het ervoor dat je haar makkelijker door te kammen is als je het dan toch wil borstelen. Tip: was je haren minder vaak. Ook dat kan beschadiging tegen gaan.

6. Eet de juiste voeding

We zeiden het al even in de intro, maar ook van binnenuit kun je ervoor zorgen dat jouw haar minder snel afbreekt. Met de juiste producten kun je je haar voeden. Dit zijn vitamines als A, B, C, D en E, wat je haalt uit o.a. voldoende groente en fruit, maar ook voldoende eiwitten zijn belangrijk.

Vitamine E zorgt bijvoorbeeld voor versterking vanaf de wortel en vitamines A en B hebben veel invloed op je hoofdhuid. Een goede conditie van je hoofdhuid is belangrijk om je lokken mooi te houden.

7. Neem biotine

Biotine is een B-vitamine die een versterkende werking heeft op je haar, maar ook op je huid en nagels. Een onmisbare vitamine dus bij breekbaar haar.

Je haalt het uit voeding, maar je kan het ook in je haarproducten vinden. Verzorging die is aangevuld met biotine is dus een aanrader.

8. Verf je haar niet

Ook verven of andere chemische behandelingen hebben effect op de conditie van je haar. De chemische middelen tasten je hele haar aan.

Heb je kwetsbaar haar? Vermijd het verven of ontkleuren van je haar dan zoveel mogelijk. Wil je er toch aan geloven, zorg dan dat je je haren extra goed verzorgt met goede producten die bij jouw haar(conditie) passen.

9. Kijk uit voor de zon

Yes, net als aan de huid kan de zon ook schade toebrengen aan je haar. Bescherm je haar daarom altijd tegen de zon. Doe een petje of hoed op of knoop een sjaaltje over je haar.

Ook kun je kiezen voor producten die je haar beschermen tegen de zon met een SPF, zoals deze haarverzorging van Collistar.

Breekbaar haar

Let wel: als je één dag alle regels opvolgt zal je haar de volgende dag niet ineens geweldig zijn. Je haar kan over de jaren flink beschadigd zijn en het heeft tijd nodig om te helen. Zorg ervoor dat je deze 8 tips toepast en na een aantal weken zal je geheid resultaat zien.

Oh en: ga ook op zoek naar de juiste producten voor je haar. Dit kan een zoektocht zijn, maar het is zeker de moeite waard als je eenmaal de juiste verzorging hebt gevonden.

Meer over haarverzorging

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.