Jana Witteman
Jana Witteman Money 20 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Daten in crisistijd: doe jij al aan infla-dating?

De zoektocht naar liefde is in veel gevallen sowieso al een bumpy ride, maar in tijden van torenhoge inflatie kan het allemaal nóg ingewikkelder worden. Een drankje hier,  een etentje daar… Daten is een behoorlijk prijzige aangelegenheid. Vandaar deze nieuwe trend: infla-dating. Heb jij het al geprobeerd?

Ook als de rekening wordt gedeeld, kan daten alsnog een flinke aanslag zijn op je portemonnee. Bumble – de datingapp waar vrouwen de eerste stap zetten – heeft onderzoek gedaan naar de date-trends van het komende jaar. Wat blijkt? 28 procent van de mensen geeft aan dat zij grenzen willen stellen wat betreft het prijskaartje van een date. Ook uit een poll van Plenty of Fish blijkt dat mensen – 43 procent – liever op een goedkope(re) date gaan door de inflatie.

Is hij of zij die date waard?

Huffpost sprak met verschillende dating-experts over de trend. Mensen worden voorzichtiger op het gebied van daten, leggen zij uit. Door de hoge kosten denken mensen wel even twee keer goed na, voordat ze uiteten gaan met iemand die achteraf toch niet hun prince charming blijkt te zijn.

Toch is infla-dating niet alleen maar nadelig. Als dates goedkoper worden, kan dat ook de drempel verlagen om een date met een potentiële lover te plannen. Want een wandelingetje maken, dat kan geen kwaad toch? Daarnaast is het ook een stuk makkelijker om tijdens een wandeling in de buurt rechtsomkeert te maken, dan wanneer je in een luxe restaurant aan een driegangendiner begonnen bent. Ieder nadeel, heeft z’n voordeel, toch?

All about love

Misschien een open deur, maar liefde zelf is natuurlijk gratis. Het hoeft je geen vermogen te kosten om erachter te komen of diegene the one voor jou is (als zoiets überhaupt al bestaat). Als die ene romantische klik er is tussen jullie, dan kom je daar toch wel achter. Hoe jullie date er ook uit mag zien. Luxe, of geen luxe: dan gaan jullie het honderd procent zeker naar je zin hebben.

Door deze 4 fases ga je heen als je gaat daten

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.