Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Money 27 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Het leven is duur geworden: door deze tips kom jij alsnog rond iedere maand

De inflatie maakt geen grappen dit jaar en de prijzen van gas rijzen ook de pan uit. Wellicht is je salaris iets omhoog gegaan, maat de stijgende prijzen maken het voor velen alsnog lastig om rond te komen. Houd jij aan het einde van je salaris ook een beetje maand over? Door deze dingen te doen zorg je ervoor dat je alsnog rondkomt.

Dit is toch echt het moment om op de kleintjes te letten en je geld aandachtig te besteden.

Is het leven te duur geworden? Zo kom je alsnog rond aan het einde van de maand

We kunnen spreken van een ware crisis op het gebied van vaste lasten. We schrikken ons rot wanneer we onze boodschappen aftikken en ook de gasrekening is niet grappig meer. Daarom komen deze tips om te besparen op het perfecte moment.

1. Kook in batches

Weggooien is altijd al zonde geweest, maar nu de boodschappen ook steeds duurder worden, is het zonde om jouw gekochte voedsel niet optimaal te benutten. Kook jij voor één of twee personen en gooi je weleens een halve courgette weg? Of driekwart van een bakje crème fraîche? Het zijn kleine gewoontes die er onbedoeld insluipen, maar die aan het einde van de maand flink wat geld kosten.

Door grotere hoeveelheden te koken en deze maaltijden in te vriezen zorg je ervoor dat je altijd een gezonde maaltijd in huis hebt én dat je minder vaak boodschappen doet. Geloof me, dit scheelt meer dan je denkt.

2. Ga efficiënt om met je energie

Door zorgvuldiger om te gaan met het energie- en waterverbruik in huis bespaar je veel geld op je maandelijkse kosten. Een paar kleine gewoontes aanpassen maken al een groot verschil. Gooi de wasmachine vol voordat je ‘m aanzet en draai je wasjes op de eco-stand. Het zelfde geldt voor je vaatwasser, het is zonde om deze halfleeg aan te zetten. Ook de droger gebruikt veel energie. Heb je jouw wasgoed niet meteen nodig? Laat het dan in de lucht drogen.

8 tips om geld te besparen in het huishouden want je hebt wel wat beters te doen

3. Word een coupon queen

We hebben vroeger vol fascinatie gekeken naar Extreme Couponing, maar nu kunnen we een voorbeeld nemen aan deze couponkampioenen. Gooi flyers en kortingscode’s voor gratis dingen niet zomaar weg. Gratis boodschappen zijn altijd mooi meegenomen.

4. Verkoop de spullen die je niet gebruikt

Die ene sneakers die je eigenlijk nooit draagt? Of die Dyson Airwrap waar je helemaal niet mee overweg kan? We doen allemaal weleens een miskoop, alleen is het zonde om spullen in de kast te laten liggen, als je er ook geld mee kan verdienen. Houd een grote schoonmaak en kijk wat er weg kan. Onze regel is altijd: heb je het een jaar niet gebruikt en heeft het geen sentimentele waarde? Verkopen die handel.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.