Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Food 16 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

De uitvinding van 2024: deze pizzaketen bakt je pizza af op de bezorgfiets

Op een brakke zondag is er niets lekkerder dan een pizza bestellen. Maar waar de eerste hap nog lekker warm is, is onze pizza bij de vierde punt al flink koud. Domino’s maakt daar dit jaar korte metten mee. Want in plaats van een warmhoudbak op de fiets, bakken zij de pizza het laatste beetje af in een rijdende oven.

Of althans, ze houden ‘m in ieder geval goed warm voor je. Domino’s lanceert namelijk de DxB: een revolutionair nieuw e-bike concept. Deze e-bike met ingebouwde pizza-oven houdt gedurende de rit op precies de juiste temperatuur van 68 graden. Dit klinkt ons als muziek in de oren.

Domino’s bezorgt je pizza met een rijdende oven

Met een rijke geschiedenis als delivery expert viert Domino’s vandaag haar 35-jarige jubileum in Nederland. Domino’s staat erom bekend om constant te streven naar verbetering in de bezorgervaring. En daar komt nu een nieuwe troef bij: de DxB.

In lijn met hun missie heeft Domino’s de fietsende oven ontwikkeld: een elektrische bezorgfiets met een ingebouwde oven die de pizza onderweg op een constante 68 graden houdt. Een ventilatiesysteem zorgt voor de juiste vochtigheidsregulatie en een stabilisator zorgt ervoor dat de pizza stevig op zijn plek blijft.

Domino's

‘De innovatie van de toekomst’

Woordvoerder Manon Stoutjesdijk ligt het nieuwe concept toe. “Al onze pizza’s worden vers bereid
nadat een klant een bestelling plaatst. Met onze efficiënte werkwijze, kunnen we ervoor
zorgen dat onze pizza’s warm en snel bij de klant komen. Elke minuut daarin telt, want:
pizza’s zijn het lekkerst wanneer ze direct uit de oven komen. Daarom is een oven op de fiets
wat ons betreft dé innovatie van de toekomst.”

De Nederlandse Innovatie Prijs zullen ze er misschien niet mee winnen, maar onze harten veroveren ze zeker met deze uitvinding. Altijd een warme pizza bezorgd? Yes please. 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.