Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Mentale Gezondheid 19 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Dromen over je ex: dit is de betekenis

Wat je in je dromen allemaal meemaakt, dat heb je niet in de hand. Wat als je in je dromen steeds weer in contact staat met je ex? Betekent dit dan dat je nog niet over deze oude liefde heen bent? Wij leggen je uit wat de diepere betekenis is achter dromen over je ex.

Als jij de laatste tijd onwijs veel en hevig droomt, dan ben je niet de enige. Als de seizoen veranderen en de temperatuur stijgt, dan veranderen onze slaappatronen. En dat heeft weer invloed op je dromen. Maar wat als je steeds die ene ex tegenkomt in je dromen?

De betekenis van dromen over je ex

Bijna iedereen komt oog in oog te staan met iemand uit hun verleden (vaak hun romantische verleden) wanneer ze in dromenland zijn. De Britse psychologie coach Elle Mace dook in de wondere wereld van dromen. “Dromen over een ex kan om verschillende redenen voorkomen,” zegt Ellen. “Het kan zijn dat je onderbewustzijn onverwerkte emoties of herinneringen uit het verleden verwerkt of misschien een huidig verlangen of leegte aankaart.”

Hoewel je je in eerste instantie misschien zorgen maakt dat je onderbewustzijn je vertelt dat je weer bij terug moet naar je ex, hoeft dit helemaal niet zo te zijn. Het kan duiden op elementen in je leven die afsluiting, reflectie of aandacht nodig hebben.

En , geloof het of niet, soms kan dromen over een ex volkomen willekeurig zijn. “Het kan gewoon zijn dat we een bepaald moment herinneren terwijl we bij die persoon waren, maar het niets geassocieerd is met iets anders,” zegt Ellen Mace. “Als het een eenmalige droom is, is het waarschijnlijker dat het niet verbonden is met andere emoties, maar als het zich zelfs twee of drie keer herhaalt, kan het meer betekenen.”

Benieuwd wat de meest voorkomende seksdromen betekenen? Dat lees je hier.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.