Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Beauty 19 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

We brengen ons oogserum al die tijd al verkeerd aan: dit is hoe het wél moet

Een oogserum is een product dat niet bij iedereen in haar skincare routine zit. Toch is het een product dat niet zomaar vergeten mag worden, vooral omdat het gebied rondom je ogen erg dun en gevoelig is, waardoor het dus wel wat extra liefde kan gebruiken.

Wij vertellen je waarom een oogserum zo belangrijk is en hoe je dit product gebruikt om het optimale resultaat te behalen.

Oogserum gebruiken

De huid rondom je oog is erg kwetsbaar en daardoor zie je vaak sneller tekenen van veroudering ontstaan. Door verschillende factoren, denk aan slaaptekort, zon en stress, kan de huid collageen verliezen en dunner worden. Hierdoor ga je eventuele lijntjes zien, ook kan het donkerder worden rondom je ogen.

Een oogserum is een serum dat ingrediënten bevat zoals antioxidanten, peptiden, hyaluronzuur en retinol. Deze ingrediënten helpen bij het verjongen, verbeteren en elastischer maken van de huid. Ook zorgt een oogserum voor verheldering, waardoor de donkere kringen minder zullen opvallen.

Aanbrengen

Om het beste resultaat te behalen is het belangrijk dat je je oogserum aanbrengt op de juiste manier, er zijn namelijk een aantal dingetjes waar je even goed op moet letten. Ten eerste breng je een oogserum elke ochtend en avond aan. Je brengt dit alleen aan op een schone en goed gereinigde huid. Je brengt een oogserum aan voor je dagcrème en zonnecrème. Zodra je huid schoon is, kun je beginnen met het aanbrengen van het oogserum, dit kun je het beste als volgt doen:

  1. Zorg dat je een kleine hoeveelheid serum op je vinger hebt. Begin aan de binnenkant van je oog, vlak boven je ooglid. Breng het serum op een deppende manier aan naar de buitenkant van je oog.
  2. Ga nu net onder je wenkbrauw weer van binnen naar buiten met een deppende beweging.
  3. Hierna ga je net boven je wenkbrauw het serum aanbrengen. Dit doe je de andere kant op, dus van buiten naar binnen.
  4. Als laatste breng je het serum aan onder je oog, weer van binnen naar buiten. Zorg dat je niet te dicht bij je onderwimpers zit.

Het is belangrijk dat je niet te veel serum aanbrengt rondom je ogen. Doordat je huid zo dun is wordt het product snel opgenomen door de huid, waardoor veel mensen de fout maken om meer aan te brengen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.