Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 2 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Dua Lipa is niet aanwezig bij het Met Gala 2021 om déze reden

13 september is het zover: het Met Gala 2021. In tegenstelling tot vorig jaar, toen het Met Gala helaas werd gecanceld, kunnen we ons dit jaar eindelijk weer verheugen op het grootste mode-event van het jaar. De gastenlijst staat inmiddels vol A-listers (en wat gaan ze aantrekken?!) en de voorbereiding is in volle gang, maar er is één persoon die het Met Gala dit jaar mist: zangeres Dua Lipa is er niet bij.

En wel om déze reden.

Dua Lipa niet bij Met Gala 2021

Normaliter vindt het evenement plaats op de eerste maandag in mei, maar vanwege het coronavirus werd het dit jaar verschoven naar 13 september. Editor-in-Chief van de Amerikaanse Vogue, Anna Wintour, plaatste in maart al een statement over de verplaatsing van de datum. “Due to the unavoidable and responsible decision by the Metropolitan Museum to close its doors, About Time, and the opening night gala, will not take place on the date scheduled,” schreef ze.

dua lipa met gala
Photo by Theo Wargo/WireImage

De gastenlijst staat natuurlijk ook dit jaar weer vol met A-listers die zich hijsen in de meest geweldige creaties. Helaas zal mode-icoon Dua Lipa niet aanwezig zijn, want zij heeft een heel ander project op de planning staan. Ze werkt namelijk aan haar acteerdebuut voor de thriller Argylle. Dua werd wel uitgenodigd voor het Met Gala maar moest vanwege haar draaidagen de uitnodiging afwijzen. Op de set van Argylle staat ze overigens ook niet met de minste namen: Samuel L. Jackson, Henry Cavill, Bryan Cranston, Bryce Dallas Howard, John Cena, Sam Rockwell en Catherine O’Hara spelen ook in de film. Ze zijn nu in het Verenigd Koninkrijk om te filmen.

Goed nieuws: Met Gala 2021 gaat door en dit is alles wat we tot nu toe weten

Hosts

Ook dit jaar worden er voor het Met Gala weer nieuwe hosts aangekondigd. Vorig jaar waren dat Lady Gaga, Harry Styles, Alessandro Michele en Serena Williams. Voor het Met Gala van dit jaar zijn tot nu toe Timothée Chalamet, Amanda Gorman, Naomi Osaka en niemand minder dan Billie Eilish door Vogue aangekondigd. Zin in.

Deze 15 outfits bewijzen dat Zendaya een mode-icoon is

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.