Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Post 12 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Toffe samenwerking: duurzame sneakers van B.L.A.H. x Mayke

Duurzaamheid staat – gelukkig – steeds hoger in het vaandel bij veel modeliefhebbers en dat is ook nodig. Het Hollandse sneaker-merk B.L.A.H. sloeg de handen ineen met Mayke, dé snoepwinkel in het zuiden voor elke modeliefhebber.

B.L.A.H ‘Maykes’ a statement.

Hollandse sneakers zonder blah blah

Mocht je ze nog niet kennen: B.L.A.H. is een Amsterdams sneakermerk dat zich erop focust om zo duurzaam mogelijk aan de slag te gaan en vooral eerlijk te zijn. Geen blah blah dus, zullen we maar zeggen. Mayke is een high-end kledingwinkel en een begrip in het zuiden. Zowel online als in hun winkel in het schattige, bourgondische Oisterwijk, waar je eigenlijk speciaal voor naar Brabant wilt reizen (bereid je voor op heerlijke terrasjes en de knapste winkels). Een ideaal duo voor een exclusieve collectie.

Duidelijke communicatie

Vier ontwerpen, twee merken, knallende kleuren en vooral geen bullsh*t. “We houden van de B.L.A.H. schoenen, maar wat we vooral erg waarderen, is hun no-nonsense houding en volledig transparante communicatie over duurzaamheid. Het heeft ervoor gezorgd dat we graag ons DNA wilde samenbrengen om iets nieuws te creëren.” zegt Mayke over het ontstaan van de limited edition capsule-collectie.

De kleurrijke ontwerpen

Bij zowel Mayke als bij B.L.A.H. houden ze er wel van om een statement te maken. In elke doos van de collectie is hun gezamenlijke motto en belangrijke boodschap te vinden: “We care what you put on your feet, we don’t care how you style it, that’s up to you, make a statement”. Met de uitkomst van de samenwerking is het ook zeker mogelijk om zo’n statement mogelijk te maken. Met de lekker dikke zolen, felle kleuren en sporty look is het zowel tof op een casual manier te dragen met een baggy spijkerbroek als wat meer classy en elegant onder een maxi-jurk.

Deze briljante ‘skins’ beschermen je sneakers tijdens festivals

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.