Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Fashion 23 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Duurzame sportkleding waarvan je meteen zin krijgt om naar de gym te rennen

De sportscholen zijn weer open en dat is wat ons betreft een prima excuus om nieuwe sportkleding aan te schaffen. Ga jij – net als wij – het liefste voor duurzame sportkleding? Nieuwe sportkleding zien wij altijd als dé motivatie om (weer) te beginnen met sporten. Een nieuwe legging geeft je soms net die boost die je nodig hebt.

Jammer genoeg is al dat shoppen niet goed voor je portemonnee én voor het milieu en daarom delen we een lijstje met een aantal duurzame sportkleding-merken. Zo kan je toch met een gerust hart die legging kopen.

5 merken waar je duurzame sportkleding kunt kopen

1. Odlo

Het Zwitserse bedrijf Odlo is al drie keer uitgeroepen door organisatie Fair Wair tot leader op het gebied van duurzaamheid en arbeidsvoorwaarden voor de werknemers. Op de homepage zie je al dat het merk veel om het klimaat geeft door een aantal petities die je kunt tekenen.

2. Adidas x Stella McCartney

Adidas is al een langere tijd goed bezig op gebied van duurzaamheid. Zo lanceerden de een aantal jaar geleden bijvoorbeeld al yogakleding gemaakt van plastic afval uit de oceaan.

Op dit moment kan je bij adidas terecht voor de sportlijn van Stella McCartney. Deze sportkleding is ‘een mix van high fashion en performance, gemaakt met de planeet in gedachten’, aldus de website. Goed nieuws voor ons, want deze sportlijn bevat alle essentials die je nodig hebt voor een intensieve workout.

3. Röhnisch

Röhnisch is een merk dat duurzaamheid en verantwoordelijkheid daarover nemen heel belangrijk vindt. Meer over deze visie lees je hier. Het merkt verkoopt sportkleding, badkleding en zelfs golfkleding en heeft daarmee een ruime keuze.

Let’s go – Dit is hoe je jezelf motiveert en zin krijgt om te sporten

4. Filippa K

Het doel van Filippa K is om in 2030 volledig duurzaam te zijn en daar kunnen wij natuurlijk alleen maar achter staan. Ze noemen zichzelf al wel een duurzaam modemerk waar minimalisme en langdurige kwaliteit centraal staan. De sportleggings hebben mooie basic kleuren die niet misstaan in jouw kledingkast.

5. THREADS 4 THOUGHT

Op de homepage staat hoeveel impact het merk THREADS 4 THOUGHT tot nu toe heeft gehad op het milieu en dat is niet niets. Zo hebben ze op moment van schrijven bijvoorbeeld al 787.767.682 uur aan energie bespaard.

Onze favoriete items zijn de t-shirts waar ‘cancel plastic’ opstaat. Als je die in de sportschool draagt, dan weet je zeker dat je een statement maakt. Enne, sommige sportleggings hebben zakken. Té handig.

Must see – Zac Efron kom met een eigen docuserie op Netflix over duurzaamheid

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.