Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 21 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Op pad tijdens Earth Day? Dit zijn de groene adresjes in heel Nederland

Morgen is het Earth Day en hoewel we al zo lief mogelijk voor onze planeet proberen te zijn, doen we daar morgen een schepje bovenop. Ben jij van plan om morgen uiteten of uit logeren te gaan? Dan zijn dit de groene adresjes door heel Nederland.

Eten, drinken, slapen of shoppen voelt toch net wat lekkerder met de kennis dat je geld op een goede plek terechtkomt. Wij zochten negen fijne adresjes bij elkaar waar ze net dat stapje extra zetten. Een beetje voor ons maar vooral voor moeder aarde.

Conscious Hotels in Amsterdam

De naam zegt het al: bij Conscious Hotels slaap je bewust. Er zijn vier hotels in Amsterdam die allemaal op een mooie locatie liggen op loopafstand van een park. Conscious Hotel Westerpark staat er zelfs middenin. In de hotels is het badkamermeubilair gemaakt van oud papier en de stoelen van maisafval. Bij Consciousn planten ze zo nu en dan een boom en is alles wat uit de keukens komt biologisch en vegetarisch/veganistisch. Het is slechts een greep uit alle duurzame initiatieven, dus geniet ervan en slaap lekker.

Greens in Den Haag

Greens is een biologisch restaurant met een biodynamische zorgmoestuin. Op het menu staan dan ook gerechten die zo veel mogelijk met producten uit eigen tuin worden bereid. Het geld dat jij in het laatje brengt, komt ten goede aan Stichting Tuinen van Greens waar vrijwilligers werken met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Alle kruiden en groenten die in de tuin groeien, komen uiteindelijk terecht in de gerechtjes van het restaurant. Lunchen voelde nog nooit zo heerlijk.

The Lemonman in Amsterdam

Cocktailtjes nippen met een gerust hart, bij The Lemonman kan dat. De bartenders van deze gezellige en mondaine bar doen in ieder geval erg hun best. Zo serveren ze hun cocktails alleen met volledig afbreekbare rietjes, drogen ze het fruit wat ze gebruiken om te garneren, zodat het langer meegaat, maken ze lekkere poedertjes van residu en gebruiken ze aquafaba, oftewel kikkererwtenvocht, om schuim mee te maken. Erg handig dat The Lemonman bij het bekende oostmediterrane restaurant NENI hoort, kikkererwten genoeg.

De Duurzame Weekmarkt in Eindhoven

Iedere zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur is het feest op het Wilhelminaplein. Op deze kleine, maar oh zo fijne weekmarkt staan namelijk alleen maar producenten die hun eigen biologische en verse producten verkopen. Neem die canvas shopper mee en vul ‘m op de Duurzame Weekmarkt met desembrood, groenten en fruit, lekkere delicatessen, wat eitjes en boerenkaas.

DeDakkas in Haarlem

Een kas op een parkeergarage waar je uitgebreid kunt eten met uitzicht op de binnenstad van Haarlem: maak kennis met DeDakkas. Verantwoord ondernemen zit hier in het DNA verweven en alle partners en leveranciers van het restaurant hebben dezelfde duurzame visie. Ook op het dak van de garage gebeurt van alles: van efficiënt energiegebruik tot rondscharrelende kippen en afvalreductie. Oh, en het eten is ook nog eens très bien!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.