Anne Smits
Anne Smits Festivals 21 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Koningsdag in Amsterdam? Met deze tips kom jij de drukke en bewolkte dag zorgeloos door

Het is volgende week al Koningsdag en daarom kunnen we langzamerhand al zien hoe het weer er volgende week donderdag uitziet. Helaas kunnen we ons niet verheugen op een warme zonnige dag. Wil jij zo voorbereid mogelijk aan Koningsdag beginnen? Volg dan onze tips.

Heb je nog geen plannen met Koningsdag? Dit zijn de leukste feestjes om de verjaardag van Willem te vieren.

Wil jij een zorgeloze Koningsdag? Volg dan deze tips

Varen, de stad in of oude spullen verkopen op de vrijmarkt? Wat je plannen ook zijn, deze tips kunnen nog weleens heel goed van pas komen om jouw Koningsdag zorgeloos door te komen.

Geen bereik, dus maak je plannen van te voren

Met Koningsdag is het hele land de straat op en dat wil nog weleens leiden tot giga drukte en geen bereik met je telefoon. De eerste tip is om je plannen met je vrienden dan ook concreet te maken voordat je de deur uitgaat. Zo voorkom je chaos en kom je niet in een kansloze zoektocht naar je vrienden terecht. Een concreet plan voorkomt bovendien dat er meningsverschillen ontstaan over wat jullie precies zullen gaan doen op Koningsdag, dus het is ook nog eens een win-win situatie.

Trek laagjes aan

Tja, het ziet er vooralsnog niet zonnig uit volgende week donderdag. Ga je de hele dag de hort op, denk er dan aan om laagjes aan te doen. Zoek je nog wat oranje inspiratie? Zie hier onze favoriete oranje looks op een rij. Denk er in ieder geval aan om kledingstukken over elkaar aan te doen. Zo kan het overdag prima te doen zijn met een trui en jack, maar is het ‘s avonds nog wel te koud om zonder jas de straat op te gaan. Laagjes zijn dus key.

Bring your ‘one’ booze

Vier je Koningsdag op de straten van Amsterdam? Weet dan dat je officieel maar één blikje of flesje alcohol mee mag op straat. Ook in de winkels verkopen ze maar 1 blikje of flesje per persoon. Koop dus je drankje(s) op tijd in en ben er van bewust dat wanneer je met meer dan één stuk de straat op gaat, dit afgepakt kan worden door de politie.

Doe een powerbank in je tas

Ook al heb je geen bereik, wellicht wil je jouw telefoon gebruiken om een van de leukste dagen van het jaar vast te leggen. En dan kan een powerbank nog weleens goed van pas komen. Is jouw geheugen altijd vol? Begin dan ook nu alvast met het verwijderen of verplaatsen van wat foto’s.

Ga voor de oranje details

Is oranje niet helemaal jouw ding en vind je het zonde om voor één dag in het jaar oranje kleding te kopen? Een laatste tip is om het oranje terug te laten komen in je accessoires. Lak bijvoorbeeld je nagels oranje, doe oranje veters in je schoenen, een oranje scrunchie in je haar of breng een oranje oogschaduw aan. Ook kun je je slag slaan op Vinted door nu nog het een en ander te bestellen.

In de middag al futloos? Met deze trucjes behoud jij de hele dag energie

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.