Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Beauty 28 nov 2023
Leestijd: 4 minuten

Effectief en ontspannen: de U Beauty Facial in het Conservatorium Hotel wil jij jezelf cadeau doen

In december kopen we vooral cadeaus voor anderen. Maar wat doen we voor onszelf? In het kader van ‘jezelf even kietelen’ hebben wij hier een mooie aanrader voor je: de U Beauty Glow Facial bij Akasha in Het Conservatorium Hotel.

In november sloeg The Set Collection de handen ineen met het bekroonde U Beauty. Sinds deze maand vormen de drie hotels die deel uitmaken van The Set Collection, Hotel Café Royal in Londen, Hotel Lutetia in Parijs en Conservatorium Hotel in Amsterdam, de eerste internationale hotelgroep die U Beauty spabehandelingen aanbiedt in hun Akasha spa’s.

Ik, NSMBL’s Karlijn, ging deze maand langs bij Het Conservatorium Hotel om de luxe behandeling te ondergaan – en dit vond ik ervan.

De U Beauty Precision Glow Facial bij Akasha Spa

Op zondagochtend wandel ik om half tien vol verwachting naar Het Conservatorium Hotel. Op dit moment kan ik me geen betere start van de zondag bedenken dan een ontspannende gezichtsbehandelingen in een van Amsterdams mooiste spa’s. Ik heb er zin in.

Eenmaal aangekomen word ik ontvangen door een vriendelijke dame achter de receptie. Ik mag kiezen of ik me omkleed in een zachte badjas en slippers van Akasha of mijn eigen kleding aanhoud. Omdat de behandeling alleen mijn gezicht betreft, kies ik voor het laatste.

Goed om te weten: als je een behandeling boekt op maandag tot en met donderdag krijg je twee uur gratis toegang tot de sauna, het zwembad en de hammam van Akasha.

Na me in te hebben gelezen over de verschillende facials met de U Beauty producten, koos ik voor de U Beauty Precision Glow Facial. In deze 60 minuten durende gezichtsbehandeling staat de glow centraal. De behandeling maakt gebruik van U Beauty’s SIREN Capsule Technology die met behulp van unieke doelgerichte ingrediënten in recordtijd transformerende resultaten weet te bereiken.

Onderdeel van de behandeling is een Chinese Meridiaan massage; dit biedt hydratatie op meerdere niveaus met een 3D vocht- en antioxidantenschild, alles om de barrièrefunctie van de huid te optimaliseren. Dit klinkt ingewikkeld, maar is vooral erg fijn.

Bizar veel aandacht voor details

Om maar meteen met het prijskaartje over de brug te komen: deze facial kost €189. Dat is niet goedkoop, maar dat dit een luxe behandeling is, sijpelt in alle facetten van de behandeling door. Zo worden er dus niet alleen hoogwaardige producten gebruikt, maar heeft de specialist die mij behandelt ook veel oog voor detail.

Elke aanraking die zij maakt, voelt prettig. Zowel ongedwongen als deskundig. Tijdens de behandeling worden er niet alleen huidproducten aangebracht, maar worden ook verschillende delen van mijn lichaam gemasseerd. Dit is het beste van beide werelden, als je het mij vraagt.

Waar ik bij andere salons alleen werd gelaten als het gezichtsmasker intrekt, is dat nu niet zo. De tien minuten worden gevuld met het dry brushen en masseren van mijn armen en mijn borst. En eerlijk is eerlijk: dit zijn de meest ontspannende tien minuten van het afgelopen half jaar. Daarnaast valt het mij ook op dat wanneer mijn gezicht gereinigd wordt met een warme doek, deze niet meteen op het gezicht gelegd wordt. Eerst laat de specialist deze afkoelen op mijn borst, om ‘m daarna op het gelaat te leggen. Zo is de doek nog lekker warm, maar niet te heet. Dit zijn kleine details waar ik intens gelukkig wordt.

Dit wil jij jezelf cadeau doen

De conclusie? Dat deze facial van U Beauty een aanrader is. Want naast het feit dat de ervaring subliem is, voelt mijn huid na afloop ook fris, verzorgd en gehydrateerd.

En ja, €189 is een flink bedrag. Maar als jij nog op zoek bent naar een manier om jezelf in december te belonen voor jouw harde werk dit jaar, dan is deze behandeling het antwoord. Soms moet je jezelf even in de watten laten leggen – en dan is Akasha de fijnste plek.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.