Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Celebrity 29 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Bodyshaming, but make it fashion – Emily Ratajkowski ligt onder vuur door recente fotoshoot

Op TikTok gaat het deze week maar over één ding: de fotoshoot waarin Emily Ratajkowski poseert in een veel te grote broek. Het model vangt nu de rake klappen online, omdat de fotoshoot volgens velen een vorm van bodyshaming is.

Het creatieve concept achter deze foto is – op z’n zachtst gezegd – niet zo handig.

Emily Ratajkowski ligt onder vuur

Emily Ratajkowksi stond recent model voor het Franse tijdschrift Le Monde. De meeste foto’s zijn mooi en is verder niets mee aan de hand. Maar één foto daarentegen, heeft het internet op z’n kop gezet. Op de veelbesproken foto zien we Emily in een broek die minstens tien maten te groot is. Ze houdt de broek vast met haar rechterhand. Precies op dezelfde manier als mensen die tientallen kilo’s afvielen poseren in hun oude jeans.

Het gaat om de tweede slide in onderstaande carrousel.

Het internet heeft … een mening

De keuze voor deze foto is moeilijk te begrijpen. Een te grote broek vasthouden is onlosmakelijk verbonden met de hoogtijdagen van vetfobie – toen er veelal werd geadverteerd voor afvalpillen en -shakes met dit soort beelden. En omdat Emily zelf ooit een boek schreef over de druk die de maatschappij uitoefent op het lichaam van vrouwen, is deze foto nogal toondoof.

@malloryjpage

Its givingggg out of touch #emrata

♬ original sound – Mallory Page

Dat het losgaat in de reacties op het bericht, is geen verrassing. Volgers uiten massaal hun verontwaardiging over de ‘fatphobic photoshoot’. Deze creatieve keuze komt zowel Le Monde als Emily zelf duur te staan.

”Designers won’t make plus sizes unless it’s for a photo opp where a thin person can be quirky” schrijft iemand onder de foto. ”The fact a whole team of people worked on this and thought this was cool is so fucked up” luidt de volgende reactie. Een ander schrijft: ”body shaming but make it fashion? no thanks & do better.” 

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.