Emma Toussain
Emma Toussain Review 5 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Emma probeerde dus bizar lekkere kant-en-klaarmaaltijden, die gekookt worden door chefs

Het leven van een twintiger of dertiger is vaak druk. Studie, werk, een sociaal leven, kids.. vaak kom je uren tekort en dan moet je ook nog eens elke dag bedenken wat je gaat eten. En dan ‘moet’ het ook nog gezond. Niet zo gek dat we af en toe overprikkeld raken van alles om ons heen. Kant-en-klaarmaaltijden zijn al langer een optie maar die zijn vaak.. mweh.

Maar luister goed: er bestaan dus nu tegenwoordig echt méga lekkere versies. Maaltijden die gekookt worden door chefs. NSMBL’s Emma probeerde het zelf uit en ze had zelf ook niet verwacht zó enthousiast te zijn.

Maak kennis met Factor

Factor, een foodlabel van HelloFresh, is een nieuwe aanbieder in Nederland van gezonde en voedzame kant-en-klaarmaaltijden. Wekelijks kun je je eigen menu samenstellen, waarbij je onder andere kunt kiezen uit vegetarisch, pescotarisch, flexitarisch en keto. Deze gerechten worden dan samengesteld door diëtisten en bereid door chefs, altijd met verse en kwalitatieve ingrediënten. En het mooiste van alles is: deze maaltijden worden gewoon op afgesproken tijd naar je huis gestuurd. Je hoeft het thuis dus alleen maar op te warmen.

Factor
Factor App

Vaak wordt er over ‘magnetronmaaltijden’ gezegd dat het geen smaak heeft en dat er veel zooi in zit om het eten goed te houden. Dat was dan ook een belangrijk punt van Factor, omdat juist te vermijden. Het moet oprecht lekker en gezond zijn, want anders heb je er niks aan.

Sure, je staat dan wel niet zelf in de keuken, maar genieten en gezondheid zijn ook belangrijke onderwerpen in 2023. Ze koken met natuurlijke ingrediënten en vermijden conserveringsmiddelen, verzadigde vetten en toegevoegde suikers. Pfoe, hoef je je daar ook geen zorgen om te maken.

En dan.. het oordeel

Zoals je misschien ook al in het intro las.. ik had niet verwacht het zó lekker te vinden. Ik heb wel eens vaker een magnetronmaaltijd (klinkt nu zelfs wat oneerbiedig) gehaald, maar dit had écht smaak. Ook was het zo klaar en kon ik na een lange werkdag zo binnen enkele minuten eten. Ik ging voor de Italiaanse kip met parmezaanse kaas en voor een quinoa-en kikkerwertenbowl. Allebei ook heel anders en het voelt oprecht alsof iemand alles heeft staan snijden. Ook mijn vriend was verbaasd over zijn pittige maaltijd met zalm – die had die smaakexplosie ook niet verwacht.

Veel lof dus, voor Factor.

Een minpuntje? Het is wel wat prijzig. Je betaalt natuurlijk voor kwaliteit en gemak, dus die prijs is wel begrijpelijk. Voor 4 maaltijden betaal je €49,95. Dus zeg je woont met z’n tweetjes en je wil elke dag zo’n maaltijd dan betaal je €124,85 per week. Iets om mee te nemen dus in je maandelijkse begroting. Je hoeft dan wel geen avondeten meer te halen, maar toch zijn dit natuurlijk niet je enige boodschappen.

Is het het waard? Ik zeg ja – je moet dit echt zelf proberen om erachter te komen dat dit oprecht heel lekker is. Zo, nu klaar met al dat enthousiasme.

kant-en-klaarmaaltijden

Factor

8.5 Score

Pluspunten

  • Bestelling gaat heel makkelijk in de app
  • Veel keuze uit verschillende maaltijden
  • Netjes in een box bezorgd
  • Eten is heel snel klaar
  • Er zit daadwerkelijk veel smaak aan

Minpunten

  • Vrij prijzig

Wij probeerden de maaltijden van Factor uit!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.