Emma Toussain
Emma Toussain Modenieuws 22 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

ESPRIT lanceert nieuwe herfstcollectie, geïnspireerd op heritage looks

Iedereen kent Esprit, maar wat je nog niet weet is dat ze een hele andere weg zijn ingeslagen. Vanaf deze herfst hebben ze een nieuwe collectie en die wil je zien, deze is geïnspireerd op de heritage looks van het merk. En dit is handige info, vooral omdat we nét onze herfstgarderobe aan het updaten zijn.

De nieuwe herfstcollectie ontdek je hier.

Je herkent ESPRIT niet meer terug

ESPRIT introduceert een nieuwe merkidentiteit en moderniseert daarmee het erfgoed voor een nieuwe generatie shoppers. Het merk dat 55 jaar geleden werd opgericht en is dus wel toe aan een kleine verfrissing. De collectie is vooral geïnspireerd op de Amerikaanse roots van het merk en alle creativiteit die het met zich meebrengt.

Er wordt in het bijzonder aandacht besteed aan de New Yorkse stijl: dit staat voor groots, speels, cool, modern.. alles wat het merk ook wil uitstralen. Alles kan en mag in New York (toch die concrete jungle where dreams are made of) en daar moet je natuurlijk een passende garderobe voor hebben.

De collectie bevat statement pieces en traditionele basic items, perfect voor het maken van laagjes. Ook is de kleding gemaakt van stoffen zoals zachte popeline en ribfluweel, gewassen katoen en premium shearling en wol. Belangrijke kledingstukken voor dames zijn onder meer comfy truien, co-ord sets, oversized puffers en ga zo maar door. Eigenlijk alles wat je in je kast wil hebben liggen.

De mannencollectie bestaat uit moderne jassen en blazers, corduroy pakken, puffers van gerecycled dons, broeken met wijde pijpen en klassieke op rugby geïnspireerde tops. Denim blijft key voor zowel mannen als vrouwen met 18 (!) nieuwe fits. Ja, ze hebben zich daar flink uitgesloofd.

ESPRIT tijdens Amsterdam Fashion Week

En om deze nieuwe weg te vieren, waren ze ook duidelijk aanwezig tijdens Amsterdam Fashion Week. Op vrijdag 1 september vierde ESPRIT de pop-up in The HUB by AFW en in de ESPRIT Kalverstraat store.

In de pop-up was het iconische verleden van het merk te zien, samen met haar nieuwe visie en er was een selectie van vintage stukken uit de jaren 80 en 90 tentoongesteld, samen met geselecteerde samples uit de komende ESPRIT herfst- en wintercollecties. The HUB had een customization station van Studio Taite waar gasten konden upcyclen en personaliseren met hun initialen, borduurwerk, verf en meer.

Wij gingen uiteraard even langs!

Deze simpele tips helpen je van je telefoonverslaving af (of te minderen)

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.