Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 12 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Esther (31): ‘Ik ben vorige maand getrouwd, maar ik voel de liefde eigenlijk niet meer’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een betekenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Esther* (31) haar verhaal.

Esther* is recentelijk getrouwd maar twijfelt aan de liefde. Wat moet ze doen?

‘Ik ben vorige maand getrouwd, maar ik voel de liefde eigenlijk niet meer’

“Ik ken mijn man, laten we hem voor het verhaal even Raoul noemen, nu zo’n 10 jaar. Ik heb hem ontmoet tijdens mijn studie, ik was toen 21 jaar oud. Hij was iets ouder, 27. En dat is natuurlijk ontzettend interessant, dat een oudere man interesse in je heeft. In eerste instantie gingen we uit als ‘vrienden’, maar na een aantal keer gezoend te hebben bleken we toch wel meer voor elkaar te voelen. Daarna ging het heel snel.. ik trok bij hem in en zo’n 1.5 jaar later studeerde ik af. We hadden dus al vrij snel ‘huisje boompje beestje’ en dat voelde goed. Drie jaar geleden vroeg hij mij ten huwelijk en ik was hartstikke blij want ik wilde mijn leven met hem doorbrengen.

Toen kwam corona en heeft voor mij veel veranderd. Raoul was altijd een knappe en sportieve man maar hij heeft zichzelf een beetje laten gaan. Nu snap ik dat, want het was geen fijne tijd. Sporten was ingewikkeld geworden en hij vond comfort in eten. Ik probeer hem nu aan te sporen om weer gezond bezig te zijn en veel te bewegen, maar hij lijkt hier helemaal geen zin in te hebben. Ik wil hem natuurlijk nergens toe dwingen dus dat doe ik ook niet.

Minder aantrekkingskracht

Toch voel ik me nu wel minder tot hem aangetrokken en ook is de ‘spark’ er een beetje van af. Ik ben realistisch dus ik weet dat je relatie anders wordt in de loop der tijd, maar ik twijfel wel heel erg of wat ik nu voel wel klopt. Ik wilde heel graag met hem trouwen, dus vorige maand was het eindelijk zo ver. Het werd steeds uitgesteld door de pandemie, dus daarom duurde het zo lang en heb ik ook extra gevoel ontwikkeld wat ik eigenlijk helemaal niet zo fijn vind.

Maar nu dat we getrouwd zijn, twijfel ik nóg meer. Nu heb ik het gevoel dat we een beetje aan elkaar vast zitten en ik weet niet of ik dat wel wil. Ik hou van hem, maar ik ben het een beetje kwijt. Wat moet ik in hemelsnaam doen om dat gevoel weer een beetje terug te krijgen?”

*De echte naam van Esther is bekend bij de redactie.

Sofie (27): ‘Mijn beste vriendin stuurt me belachelijk hoge Tikkies, maar houdt vol dat het klopt’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.