Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 6 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Sofie (27): ‘Mijn beste vriendin stuurt me belachelijk hoge Tikkies, maar houdt vol dat het klopt’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een betekenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Sofie (27) haar verhaal.

De beste vriendin van Sofie* stuurt haar Tikkies van bizarre bedragen, maar zij blijft volhouden dat het allemaal in orde is.

‘Mijn beste vriendin stuurt me belachelijk hoge Tikkies, maar houdt vol dat het klopt’

De afgelopen tijd lopen de Tikkies die Romee, de vriendin van Sofie, stuurt hoog op. Sofie vertrouwt het niet en doet daarom haar verhaal.

Hi Sofie, kan je iets meer vertellen over jouw situatie?

”De afgelopen maanden vertrouw ik de Tikkies van mijn beste vriendin, Romee, gewoon niet meer. Voor alles dat zij voorschiet stuurt ze een Tikkie en dat is prima, maar de bedragen zijn gewoon niet meer in verhouding. En sinds ik erop ben gaan letten, valt het me steeds meer op.

Als zij een groepscadeau voorschiet, dan vraagt ze ineens €10,50 terwijl ik weet dat er echt niet meer dan €9 per persoon uitgegeven kan zijn. Als zij een etentje organiseert bij haar thuis, dan zegt ze dat de boodschappen €50 waren. En dat terwijl ze dan een simpele pasta pesto maakt en twee flessen wijn haalt. Hebben we geluncht buiten de deur, dan stuurt ze me een Tikkie van €28 voor een tosti en een ijsthee.”

Heb je dit weleens met haar besproken?

”Ik heb al vaker gezegd dat ik de Tikkies aan de hoge kant vind, maar dan houdt zij stug vol dat het gewoon klopt, maar dat ze geen bonnetje meer heeft. Dan wordt het mijn woord tegen het hare. Ik wil niet moeilijk doen, dus vaak maak ik de Tikkie gewoon over, maar ik weet gewoon dat er iets niet klopt. Andere vriendinnen merken het ook, maar krijgen ook altijd een fel antwoord als ze er iets van zeggen.”

Wat ben je nu van plan?

”Ik ben er nu wel zo klaar mee, dat ik vooral zelf probeer alles voor te schieten. En de volgende keer dat ik een verdachte Tikkie krijg, betaal ik ‘m niet. Ik vind het gewoon een heel naar idee dat zij een slaatje wil slaan uit haar vriendinnen.”

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.